Kamil Yeşil'den "Mektuplarla Düşünce ve Edebiyat Yolculuğum"

Yazar Kamil Yeşil'in anı ve mektuplarından oluşan "Mektuplarla Düşünce ve Edebiyat Yolculuğum" kitabı Beyan Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu.

Kamil Yeşil'den "Mektuplarla Düşünce ve Edebiyat Yolculuğum"
Kamil Yeşil'den "Mektuplarla Düşünce ve Edebiyat Yolculuğum"
GİRİŞ 10.12.2023 16:53 GÜNCELLEME 10.12.2023 16:53

Yazar Kamil Yeşil'in anı ve mektuplarından oluşan "Mektuplarla Düşünce ve Edebiyat Yolculuğum" kitabı Beyan Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

"İstikametimizi belirleme, kendimizi yetiştirme sürecinde takip ettiğimiz, okuduğumuz, tartıştığımız yazar, şair, yayın evi ve akademisyen çevrelerden gelen mektuplar bir yönü ile özel mektup olsa da gizli kalmasına razı olmadığım metinler oldu. Bir vefa borcunu ödemem gerekiyordu. Bize kimlerin emeği geçti, bilinsin istedim. 

Üzüntüm, mektup geleneğinin büyük yara aldığıdır. Yeni nesil mektup türüne gereken önemi vermediği, mektubun manevî önemini, mektup yazmanın, mektup beklemenin, alınan zarfı açmanın verdiği heyecanı ve merakı hatta korkuyu yaşayamadığı için ne kadar hayıflansa yeridir. Mektup türü artık ölmese de can çekişiyor. Cep telefonu, internet icat edildiğinden beri hem mahremiyet gitti hem de uzun yazışmalar. Her şey sosyal mecralarda açık açık yazılıyor. Yazılanlara “mektup” değil “mesaj” diyoruz artık. 
Bu mektuplar belki de türünün son örnekleridir, kim bilir!"

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu