3 şarkıya RTÜK vetosu

Radyo Televizyon Üst Kurulu, TV kanallarının sıkça ekrana getirdiği üç şarkıya ekran yasağı koydu. İki erkek bir kadın popçunun şarkıları, 'Türk örf ve adetlerine, ahlak yapısına aykırı' bulundu.

3 şarkıya RTÜK vetosu
3 şarkıya RTÜK vetosu
GİRİŞ 10.09.2004 10:26 GÜNCELLEME 10.09.2004 10:26

Perşembenin gelişi, çarşambadan belli olur' derler. Müzik kanallarının son günlerde sıkça ekrana getirdiği, radyoların yayınladığı üç şarkının sözleri ve görüntüleri, yakında 'altın makas'ı yiyeceklerinin habercisi gibiydi. Sonunda beklenen oldu.



Klipleri ekrana geldikçe sözleri nedeniyle bazılarının tepkisini çeken şarkılar hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) aldığı karar, çarşamba günü akşam saatlerinde müzik yayını yapan radyo ve televizyonların sorumlularına tebliğ edildi.



RTÜK'ün aldığı kararla, Teoman'ın 'Duş' ile Yeliz Yeşilmen'in 'Tat Beni' şarkılarına ve klibine yasak geldi. RTÜK, Doğuş'un ise 'Yalnızım' adlı parçasının klibini yasakladı.



RTÜK Başkanı Fatih Karaca imzasıyla radyo ve televizyonların sorumlu müdürlerine gönderilen yazıda, Teoman'ın 'Duş' ve Yeliz Yeşilmen'in 'Tat Beni' şarkılarının erotik sözlerinin 'Türk örf ve adetlerine, ahlak yapısına uygun olmaması' nedeniyle radyolarda çalınmasının, kliplerinin de televizyonlarda yayınlanmasının yasaklandığı belirtildi.



Strese sokan klip



RTÜK, Doğuş'un 'Unkle'ın tamamı tünelde geçen 'Rabbit in Your Headlights' adlı çalışmasından birebir kopyalayıp çektiği, finalini ise masraf olmasın diye aynen alıp kullandığı 'Yalnızım' klibine, toplum psikolojisini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle yasak getirdi.



Teoman / Duş



Bu aşk / Bizi nereye kadar savurursa / O kadar acıtacak canımızı / Ama olsun / Daldır elini göğsüme / Al kalbimi

Bul damarımı, bas ilacı / Dindir acımı / Çok mutluyum şu anda

Ellerim vücudunda / Umrumda değil artık dünya / Son defaymış gibi / Kaybederken kendimi / En ucuz şaraplarda / Sırılsıklam vücudunda / Eğildim / Öptüm dudaklarından / Saç telin vücudumdan küvete aktığında İçindeyim / İçimdesin, anladım

Aşk kanımda kasıklarımda

Güneşteyim / Eriyor balmumum

Sapır sapır dökük / Kanatlarım

Aksın bacaklarından / Oluk oluk Milyonlarca / Doğmayacak çocuklarım...



Yeliz Yeşilmen / Tat Beni



Kim dedi sana bana sokulma

Arzula ama sakın dokunma

İç çeke çeke uzakta durma

Hadi gel, gel hazırım sana

Bakışlarımla delirtiyorsam

Demiri bile eritiyorsam

Sen de günah çok gecikiyorsan

Hadi gel, gel hazırım sana

Tat sonuna kadar tat

İçimde ateş yak

Aşk böyle yaşanır

Bak keyfine bak

Tanıma hiç yasak

Aşk böyle yaşanır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı