Babam ve Oğlum 4 milyona gidiyor

Genç yönetmen Çağan Irmak'ın ödüllü filmi "Babam ve Oğlum" izleyiciyi fethetti. Film, 3 milyon 781 bin 935 seyirciyi sinema salonlarına çekti.

Babam ve Oğlum 4 milyona gidiyor
Babam ve Oğlum 4 milyona gidiyor
GİRİŞ 08.03.2006 11:27 GÜNCELLEME 25.08.2020 17:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin filmin dağıtımcı şirketi Özen Film'den aldığı bilgiye göre, "Babam ve Oğlum", Türk Sineması'nın yüz akı oldu.


Gösterime girdiği ilk haftalardan itibaren izleyicinin büyük ilgiyle izlediği ve gözyaşlarına boğulduğu yapım, 16 haftadır gösterimde bulunuyor. Yapım, bu süre içerisinde 3 milyon 781 bin 935 kişi tarafından izlendi.
Sinema Yazarları Derneği'nden (SİYAD) de

 

 

 

 




 

6 dalda ödül kazanan bu ilgi çekici yapım, " en film y senaryo erkek oyuncu tekindor kad yard sezer lay g>
İŞTE REKORTMEN FİLM

Senaryosunu da Çağan Irmak'ın kaleme aldığı "Babam ve Oğlum" adlı yapımda oğlu Fikret Kuşkan, babayı Çetin Tekindor, torunu Ege Tanman canlandırıyor. Filmde, diğer rolleri Hümeyra, Şerif Sezer,Özge Özberk, Binnur Kaya ve Yetkin Dikinciler üstleniyor.

Yapımcılığını Şükrü Avşar'ın üstlendiği filmin öyküsü kısaca şöyle:

1980 askeri müdahalesinde annesini kaybeden Deniz (Ege Tanman), 7 yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege'deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz'in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesi ile babasının yıllardır dargın oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor), okumak için gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir.

Sadık'ın (Fikret Kuşkan) her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz'den ayrılmak zorunda oluşudur. Küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Deniz, birdenbire kendini alışmadığı, ilginç bir ortamda bulurken, Sadık, terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken, çocuk da dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir...

YORUMLAR 2
  • tuncay tezel 16 yıl önce Şikayet Et
    HARİKA BİR YAZI, HARİKA TESPİTLER. Atatürkçü takiyesi altında Türkiye\'ye sosyalist-komünist rejimi getirmeye çalışıyorlar. Bunun adına Ergenekon demişler. Ergnekon, PKKyı destekliyor, Müslümanlarla uğraşıyor. Bunu kah yargı, kah hukuksuzluklarla yürütüyor. Ergenekonla mücadele herşeyden önce yargı reformuyla olur. Sabih\'inden tut, yargısına kadar Ergenekon çok güzel besleniyor. Yargı reformu derhal yapılmalı. Adalet Bakanlığı şüpheli tüm davalara müfettiş atamalı.
    Cevapla
  • berkay .. 16 yıl önce Şikayet Et
    kekeç ne olacak bu pirinç in durumu....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi