"Genç liderler" edebiyatçı Ayvazoğlu ile buluştu

Yurtdışında doğup büyüyen 8 ülkeden 43 Türk genci, YTB'nin düzenlediği "Genç Liderler Programı" çerçevesinde Bursa'ya gelen gençler, edebiyatçı, yazar, gazeteci ve şair Ayvazoğlu ile bir araya geldi

"Genç liderler" edebiyatçı Ayvazoğlu ile buluştu
"Genç liderler" edebiyatçı Ayvazoğlu ile buluştu
GİRİŞ 19.08.2015 10:04 GÜNCELLEME 19.08.2015 10:04

 Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) Yurtdışı Genç Liderler Programı kapsamında Türkiye'ye gelen gençler, edebiyatçı, yazar, gazeteci ve şair Beşir Ayvazoğlu ile Bursa'da bir araya geldi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluçınar, Ulu Camii, Yeşil Türbe, Emir Sultan Camii, Cumalıkızık'ta ziyaretler gerçekleştiren, yurtdışında doğup büyümüş 8 ülkeden 43 Türk genci, ardından Ayvazoğlu'ndan, "Bursa-Şehir-Edebiyat İlişkisi" ve "Türk Edebiyatında Batı Etkisi" konularını dinledi.

Konuşmasında Bursa'yı "halkın ana rahmine düştüğü" yer olarak nitelendiren Ayvazoğlu, Bursa'nın Osmanlı tarihinin önsözü olduğunu anlattı.

Türk edebiyatında ve diğer sanat alanlarında özellikle Fransız etkisinin ağır bastığını bildiren Ayvazoğlu, hem Avrupa'ya tahsil için gönderilen öğrencilerin hem de Kırım Savaşı döneminde Beyoğlu'na yerleşerek yaşam tarzlarını İstanbul'a taşıyan İngiliz ve Fransızların bu değişimde önemli rol oynadığını belirtti.

Ayvazoğlu, globalleşmenin tüm dünyayı etkilediğini, Türk kültürü gibi Fransız, Alman ve Japon kültürünün de tehdit altında olduğuna dikkati çekerek, "Küreselleşmenin olumsuz etkilerinin yanı sıra olumlu etkileri de olacaktır" ifadesini kullandı.

Konferansın ardından Ayvazoğlu ile fotoğraf çektiren gençler, Yurtdışı Genç Liderler Programı kapsamında, Çanakkale ve İstanbul ile Türkiye gezilerine devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!