Yavuz Sultan Selim İstanbul'da anıldı

Osmanlı Devleti’nin 9.padişahı Yavuz Sultan Selim doğumunun 545. Yıldönümünde yad edildi.

Yavuz Sultan Selim İstanbul'da anıldı
Yavuz Sultan Selim İstanbul'da anıldı
GİRİŞ 11.10.2015 12:04 GÜNCELLEME 11.10.2015 12:05

İstanbul Tarih ve Kültür Topluluğu ile Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği ortaklığında tertip edilen “Tevazunun ve Cesaretin Sultanı Yavuz Sultan Selim Han’ı Anma Programı” 10 Ekim Cumartesi günü coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.

1512-1520 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin 9.padişahı olarak hizmet eden Yavuz Sultan Selim, doğumunun 545. Yıldönümünde İstanbulluların unutamayacağı zengin içerikli bir program ile yâd edildi. Çok yoğun bir katılımın gözlendiği programa çok sayıda seveni katıldı.

Fatih Cami’den Yavuz Sultan Selim Cami’ye Mehter Takımı öncülüğünde “Yavuz Sultan Selim Han’a Sevgi Yürüyüşü” ile başlayan program 13:30’da Yavuz Selim Cami bahçesinde kurulan platformda Mehter Gösterisi ile devam etti.

Hafız Abdülmecid’in Kur’an-ı Kerim Tilavetinden sonra Yavuz Sultan Selim Cami İmam Hatibi ve Derneğin Onursal Başkanı Abdullah Kılıç’ın konuşması ile devam etti.

Yurtdışında olmasından ötürü program iştirak edemeyen Osmanlı Şehzadesi Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun göndermiş olduğu mesaj katılımcılara okundu.

Açılış Konuşmasının ardından “Fetvanın Gücü” kitabının yazarı ve Topluluk Başkanı olan Tarihçi İbrahim Akkurt “Tarihte Yavuz Sultan Selim Han” isimli bir konuşma gerçekleştirdi.

Yavuz Sultan Selim Han’ın ruhu için okunan hatimlerin duasının yapılması ile devam eden program Hatim duasının ardından yapılan ikram ile son buldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu