Malatya'da festival heyecanı başlıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 6. Malatya Uluslararası Film Festivali 6 Kasım'da kapılarını açıyor.

Malatya'da festival heyecanı başlıyor!
Malatya'da festival heyecanı başlıyor!
GİRİŞ 04.11.2015 15:09 GÜNCELLEME 04.11.2015 15:09

Dünya ve Türkiye sinemasının yeni örneklerinden, ödüllü filmlere, belgesellerden kısa filmlere, engelliler için sesli betimlemeli filmlerden çocuk filmlerine, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşilerden sergi ve atölyelere bir hafta boyunca Malatya’da sinema şenliği yaşanacak.

Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 6-12 Kasım tarihleri arasında, sinemaseverlere, son iki yılın en yeni filmlerinden, dünya festivallerinde ödüller kazanmış ve seyirciler tarafından büyük beğeni alan filmlere, usta yönetmenlerin son filmlerinden, genç yeteneklerin ilk filmlerine kadar geniş bir yelpazede seçkiler sunuyor. 40’a yakın ülkeden 140’a yakın film izleyicilerle buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra ücretsiz olarak söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlenecek.

Festivalde yer alan dünya ve Türkiye sinemasının son dönem örneği pek çok film, Uluslararası ve Ulusal Uzun Film Yarışmalarında ve yarışma dışı seçkilerde Türkiye prömiyerlerini yapacak.

6 Kasım’da başlayacak olan ve bu yıl 6. Yaşını kutlayan Malatya Film Festivali, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenleniyor.

FESTİVAL SOSYAL MEDYADA

Malatya Film Festivali bu yıl sosyal medya hesapları ile Festival filmlerini, etkinlikleri, program bilgilerini anlık olarak izleyicilere ulaştırıyor. Sinemaseverler, festival filmlerinin bilgilerine, film sonrası söyleşilere ve etkinliklere ilişkin tüm bilgileri anında öğrenebilecek, düzenlenen yarışmalarda, festival kitaplarının yanı sıra, film biletleri kazanacak. #MUFF2015 etiketini kullanarak festivalle ilgili tüm görüşlerini ve fotoğrafları birbirleriyle paylaşabilecek. Sinemaseverler ayrıca Periscope uygulaması ile pek çok etkinliği canlı olarak takip edebilecek.

Malatya Film Festivali’ni sosyal medyadan takip etmek için:

Facebook.com/malatyafilmfest
Twitter/malatyafilmfest
Instagram/malatyafilmfest
Youtube.com/malatyafilmfest
Pericope/malatyafilmfest

FESTİVAL MOBİL UYGULAMASI: FESTİVAL ARTIK CEPLERDE

İzleyiciler festivalle ilgili tüm bilgilere festivalin resmi web sitesi malatyafilmfest.org.tr ve http://blog.malatyafilmfest.org.tr blog hesabının yanı sıra Malatya Film Festivali Mobil uygulamasından erişebilecek. Uygulama IOS ve Android telefonlar için 1 Kasım’dan itibaren ücretsiz olarak indirilebilecek. Sinemaseverler festivalin mobil uygulaması ile tüm filmlere ilişkin bilgileri, etkinlikleri görebilecek ve kendi takvimlerini oluşturabilecek.

FESTİVAL DANIŞMA KURULU

Malatya Film Festivali’nin film ve etkinlik programları, onur ve emek ödülü alacak isimler, yarışmaların ön ve ana jürileri, Festival Danışma Kurulu’nun görüşleri alınarak belirlendi. Bu yıl danışma kurulunda: Sinema Yazarı Kerem Akça; TV yapımcısı Mehmet Çam; Roma Türk Filmleri Festivali’nin kurucusu Serap Engin; senaryo doktoru ve akademisyen Özgür Şeyben ve oyuncu İpek Tuzcuoğlu yer aldı. 

FESTİVAL AÇILIŞ VE ÖDÜL TÖRENİ

Malatya Film Festivali’nin Açılış Töreni 6 Kasım Cuma akşamı, DoubleTree By Hilton Malatya Oteli’nde gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ve festival yarışma filmlerinin tanıtımının ardından, onur ve emek ödülleri takdim edilecek.

Festival Ödül Töreni ise 12 Kasım Perşembe akşamı, DoubleTree By Hilton Malatya Oteli’nde gerçekleştirilecek. Gecede, Ulusal ve Uluslararası Uzun Film Yarışması ile Kısa Film Yarışması’nda ödül kazananlara ödülleri takdim edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!