Dil Derneği Ödülü sahibini buldu

Dil Derneği'nin, Marmara Depremi'nde yaşamını yitiren dilci ve eğitimci Beşir Göğüş'ün doğum yıl dönümünde verdiği "Dil Derneği Beşir Göğüş Dil Ödülü" sahibini buldu.

Dil Derneği Ödülü sahibini buldu
Dil Derneği Ödülü sahibini buldu
GİRİŞ 12.02.2007 19:42 GÜNCELLEME 12.02.2007 19:42

Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezindeki ödül töreninde konuşan Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, toplumun her kesiminin Türkçe'yi doğru kullanması amacıyla kurulan derneklerinin, ödülü Beşir Göğüş'ün çalışmalarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için verdiğini ifade etti. "Beşir Göğüş Dil Ödülü"nü alan Yrd. Doç. Dr. Tahir Kahraman da "çağdaş Türkiye Türkçesi" alanında bilimsel incelemelerin azlığına dikkat çekerek, Türkçe dil bilgisinin batı dillerinin kalıpları içinde değerlendirildiğini, bunun da zorlama yorumları beraberinde getirdiğini kaydetti.


"Türkçe'nin dil bilgisi özellikleri çağdaş metinlere dayandırılmalı" diyen Kahraman, dilin bu yolla sağlam temeller üzerinde gelişebileceğini vurguladı. Törende, Türkçe kullanımında gösterdikleri özen için Cumhuriyet ile Hürriyet gazetesinin Ankara eklerine, Kanal B'de yayımlanan "Dil Yarası" programına ve program yapımcıları Murat Atak ve Jülide Gülizar'a, Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu'ya teşekkür plaketi verildi. Törende, Eren Süalp'in gitar dinletisinin ardından, Emin Özdemir'in yönettiği, Adnan Binyazar, Prof. Dr. Sedat Sever ve Prof. Dr. Kaya Türkay'ın katıldığı "Dil Devriminin 75. Yılında Türkçe'nin Eğitimi ve Durumu" açık oturumu yapıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda konuştu