Orhan Veli ve Tevfik Fikret’in İstanbul’u

Düş Patikası, Kasım ve Aralık aylarında ölüm yıldönümleri olan iki büyük şairi, Orhan Veli ve Tevfik Fikret’i İstanbul turunda buluşturuyor.

Orhan Veli ve Tevfik Fikret’in İstanbul’u
Orhan Veli ve Tevfik Fikret’in İstanbul’u
GİRİŞ 16.11.2018 09:10 GÜNCELLEME 16.11.2018 10:13

 Düş Patikası Edebiyat ve Kültür Turları Serisi kapsamında düzenlenen gezi “Orhan Veli ve Tevfik Fikret’in İstanbul’u” başlığını taşıyor ve Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Tevfik Fikret’in ise “Sis”in ardından baktığı İstanbul’u arşınlıyor. Selçuk Eracun’un profesyonel rehberliğinde gerçekleşecek gezi, aynı zamanda gezinin sanat danışmanlığını da üstlenen Nebil Özgentürk’ün portre anlatımıyla renklenecek.  18 Kasım Pazar günü, saat 10.00’da Galatasaray Lisesi önünden başlayacak gezi, İstanbul sokaklarında iki büyük şairin izini sürecek ve Aşiyan’da sona erecek.

 

 

Her Adımda Onların İzleri

 

 

Tevfik Fikret’in bir dönem görev yaptığı Galatasaray Lisesi önünden başlayacak “Orhan Veli ve Tevfik Fikret’in İstanbul’u” temalı gezi kapsamında, ilk olarak iki büyük şairin Beyoğlu’ndaki izleri takip edilecek. Çiçek Pasajı, Hazzo Pulo Pasajı ve Şairler Kahvesi burada ziyaret edilecek mekânlardan bir kaçı.

Aziz İstanbul’a Bir Tepeden Bakılacak

Orhan Veli ve Tevfik Fikret’in yaşamlarını anlatan belgesel gösterimi ve sohbetin ardından gezi Rumeli Hisarı’nda devam edecek.

Katılımcılar burada, Nebil Özgentürk’ün anlatımıyla, şairlere dair daha önce duyulmamış anekdotları dinleme imkânı bulacak. Rehber Selçuk Eracun ise, “Bir tepeden bakılacak aziz İstanbul”un, İstanbul Boğazı’nın kültür tarihine ve iki şair üzerinde bıraktığı izlere dair notlar paylaşacak.

En Güzel Eserlerini Bu Evde Verdi

Gezi, Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü önünden sahile kadar olan yol boyunca,  asırlık ağaçlar ve görkemli binalar arasında devam edecek.

Katılımcılar yol güzergâhında, Tevfik Fikret‘in kendi yaptırdığı, eserlerini kaleme aldığı ve bahçesinde gömülü olduğu evinde, sohbet ve şiir molası verecek. Ev günümüzde Aşiyan Müzesi olarak Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Aşiyan’da Yatan Edebiyat

Gezi kapsamında, aynı bölgede bulunan Orhan Veli heykeli görüldükten sonra Aşiyan Mezarlığı’na geçilecek. Tur, burada yatan Orhan Veli ve Tevfik Fikret dışında; Ahmet Hamdi Tanpınar, Edip Cansever, Özdemir Asaf, Tezer Özlü ve Atilla İlhan’ın da aralarında bulunduğu fikir ve edebiyat insanlarına selam verilerek noktalanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti