Stradivarius imzası fark edilince değeri ortaya çıktı: Tam 95 milyon lira

Rusya’da, 89 yaşında ölen kadın yeğenine bir müzik aleti bıraktığını söyledi. 17’nci yüzyıldan kalma yaklaşık 95 milyon lira değerindeki 'Stradivarius' imzalı kemanı gören yeğeni büyük şaşkınlık yaşadı. Ünlü keman ustası Stradivarius'un (1644-1737) 1721'de yaptığı kemanlardan biri 2011'de açık artırmada 12.7 milyon dolara (yaklaşık 95 milyon lira) alıcı bulmuştu.

Stradivarius imzası fark edilince değeri ortaya çıktı: Tam 95 milyon lira
Stradivarius imzası fark edilince değeri ortaya çıktı: Tam 95 milyon lira
GİRİŞ 10.09.2020 17:59 GÜNCELLEME 10.09.2020 18:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Yuri Kurnosov, 89 yaşında ölen teyzesinin ardından toplamak için geldiği evde inanılmaz bir sürprizle karşılaştı. Tula Vilayeti'ne bağlı Uzlovaya adlı kasabadaki evin eşyaları arasında 17'nci yüzyıldan kalma Stradivarius marka bir keman vardı. Ünlü keman ustası Stradivarius'un (1644-1737) 1721'de yaptığı kemanlardan biri 2011'de açık artırmada 12.7 milyon dolara (yaklaşık 95 milyon lira) alıcı bulmuştu. 90 yaşına basmaya haftalar kala hayatını kaybeden Vera Çekmezova adlı kadının ölmeden önce yeğenine, kendisine bir müzik aleti bıraktığını söylediği öğrenildi. Orijinalliği teyit edilen kemanın içinde Antonius Stradivarius imzasıyla birlikte 1691 tarihi okunuyor. İşin ilginç yanı kemanın sahibi Vera Çekmezova'nın musahebeci olması ve müzikle hiç bir ilgisinin olmaması. Eşi de madenci olan kadının, kemanı kendisine büyüklerinden kalan bir "aile mirası" olarak sakladığı belirtildi.

SATIŞA ÇIKARACAK

Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Yuri Kurnosov, uzmanların kemanın orijinalliğini teyit ettiğini, ancak kemanın bizzat Stradivarius'un mu, yoksa atölyesinde çalışan başka birinin mi elinden çıktığı konusunun netlik kazanmadığını söyledi. Rus uzmanlar o dönemde Alman ustaların yaptığı ve "daha fazla değer kazansın" diye Stradivarius'un imzasının atıldığı çok sayıda keman olduğunu, orijinalliğin anlaşılmasının zaman alacağını söylüyor. Kemanın ailenin eline nasıl geçmiş olabileceği bilinmiyor. Kurnosov kemanı açık artırma ile satışa çıkarmak ve "milyonlarca dolar" kazanmak niyetinde. 

KAYNAK: TURKRUS.COM
YORUMLAR 3
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bendede içinde stradivarius yazan bir keman var ama değeri için kime başvuracağını bilmiyorum.Yardımcı olan olursa sevinirim
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    kimi insanlar cok ama cok sansli bu dünya da kimileri ise bu dünya da cehennemi yasiyor . ne garipsin sen dünya . banada gül artik banada gül .
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne kadar zorluk çekerse o kadar nimet kazanır, kimi aşırı şanslı evet ama bakınca inançlı olsalar bile öylesine serkeş yaşıyorlar, inançlı insan zaten Allah'a ben sınava hazırım diyen kişidir ve zorlukları karşılar, inanmayan ise sınavdan kaçıp kahvede keyif yapan adam gibidir, o an rahattır ama sonrasında sınavı kaçırdığı için cezasını çeker, sınavda terleyen de ödülünü alır, bir de günahtan uzak durmak lazım, sınav dışında gelen zorluklar insanın işlediği günahları temizlemek için gönderilen belalardır, insan kendi eliyle yapmıştır, bol dua ve tövbe etmek gerekir, son olarak; Müslüman daima Allah'tan umutlu olmalıdır, Selamunaleyküm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!