Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 7. yılında sinema sevdalılarını bekliyor!

2015 yılından bu yana Siyer Vakfı tarafından organize edilen Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TC Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile eğitim faaliyetlerine 13 Mart 2021 tarihinde başlıyor.

Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 7. yılında sinema sevdalılarını bekliyor!
Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 7. yılında sinema sevdalılarını bekliyor!
GİRİŞ 26.02.2021 10:17 GÜNCELLEME 26.02.2021 10:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl eğitim faaliyetlerine farklı bir ihtisas alanını ekleyerek yoluna devam eden HBS Sinema Akademisi bugüne kadar yüzlerce RTS bölümü üniversite öğrencisi ve sinemaya meraklı gencimize Senaryo yazarlığı, Yönetmenlik, Genel Sinematografi, Kurgu-Montaj,Işık-Ses ve Görüntü Teknikleri alanlarının yanı sıra Set Ziyaretleri, Senaryo Geliştirme ve Uygulama Atölyelerinde teorik ve pratik eğitimler vererek son 3 yılda 20 kısa eser üretti.

HBS Sinema Akademisi bu yıl Anadolu'da 7 şehre ulaşmayı planlıyor

2020 yılında TC Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ile İstanbul’un dışında Anadolu’nun 5 ayrı şehri Bursa, Kastamonu ,Trabzon, Konya ve Batmanda da 1er haftalık eğitimler veren HBS Sinema Akademisi bu yıl İstanbul’un dışında ve Anadolu’da eğitim vereceği sehirlerin sayısını 7’ye çıkarmayı planlıyor. Yukarıda ifade edilen alanlara bu yıl geniş ve detaylı bir şekilde Sinema Tarihi Atölyesini de ilave ekleyen Hassan Bin Sinema Akademisinde bu yıl Yeşim Tonbaz, Abdulhamit Güler,Abdulgafur Şahin,Yusuf Ziya Gökçek, Umut Sakallıoğlu, Selman Ecirli, Murat Pay, Kubilay Erkan Yazıcı,Seyid Çolak,Bekir-Büşra Bülbül, Recep Çavdar gibi birçok deneyimli eğitmen ve isim sıralı dersler ve workshoplar gerçekleştirecek.



Minimum 300 saat program sonunda 6 kısa film çekilecek

İstanbul’da önceki yıllardan eğitimlerine devam eden öğrencilerin 2 ayrı kademe grubunda, bu yıl eğitimlere kabul edilecek öğrenciler ile birlikte Ağustos ayının sonuna kadar toplamda minimum 300 saat olarak planlanan programın sonunda 6 kısa filmin çekilmesi planlanıyor. 2020 yılında Anadolu’da gerçekleştirilen eğitimler sonrasında her ilden 5 er öğrenci olmak üzere toplam 25 öğrenci ile online eğitimlerin devam ettiği HBS Anadolu Kademe grubu öğrencilerinin yaz döneminde İstanbul’da 5 günlük kamp ile ayrıca 1 kısa film çekilmesi planlanıyor.



Sanat Vakfı kurmaya hazırlanıyorlar

Başvuruların www.hbssinemaakademi.com adresine yapıldığı akademi öğrenci kabulleri 2 aşamalı ve eğitmenlerin gerçekleştirdiği mülakat sisteminden sonra belirleniyor. Her yıl 25 öğrencinin kabul edildiği HBS Sinema Akademisinde eğitimler ücretsiz gerçekleştiriliyor. Akademi Koordinatörü Cemil Nazlı gerek HBS Sinema Akademisi gerek Uluslararası Alemlere Rahmet Kısa Film Festivalini ilk yıllarından bu yana himaye edip koordinasyon ve organizasyonunu sağlayan Siyer Vakfının buıgüne kadar yapılan teorik ve pratik çalışmaları ileride akademik çalışmalar ile de destekleyecek şekilde faaliyetlerin gerçekleşeceği bir Sanat Vakfı kurmanın hazırlığını yaptığını ifade etti.



Liseli gençlere yönelik de projeler var

Nazlı, Siyer Vakfı’nın , ‘’Kısa adı FİSAV olacak Fidan Sanat Vakfı’’ nın kuruluş işlemlerinin başlattığı Sanat Vakfı’nda bu yıl sinema faaliyetlerine ilave olarak start vermeyi planladığı iki önemli projesinin de müjdesini verdi. Ayşe Şener’in rehberliğinde gerçekleşecek, kadim medeniyetimizin en önemli mirası olan sözlü kültürümüz, düşünce dünyamıza katkı sunmasını planladıkları ‘’ANLAM ARAYIŞI ATÖLYESİ’’ ve gerekli destek ve katkının bulunabilmesi/sağlanabilmesi durumunda özellikle Liseli Gençlerimize yönelik ‘’ANİMASYON ATÖLYESİ’’ projelerini de hayata geçirmek istediklerini söyledi. Özellikle Animasyon Atölyesinin gereken teknik ekipmanların temini sonrasında gerçekleşebileceğinin önemine dikkat çeken Cemil Nazlı bu yönde destek ve katkı arayışlarının devam ettiğini, en kısa sürede de bu desteğin bulunacağına dair ümit ve inancının tam olduğunu ifade etti. Nazlı Akademinin sosyal medya platformlarında yapılan duyuruların takip edilerek hem İstanbul’da hem Anadolu’da yapılacak sinema eğitimlerine katılmak isteyen gençleri HBS Sinema Akademisine davet ederek sözlerine son verdi.

YORUMLAR 1
  • Ethem 2 yıl önce Şikayet Et
    hoş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'