Nazif Tunç: Sinema salonları Karınca ile açılıyor

Koronavirüste normalleşme kapsamında sinema salonları yeniden açıldı. Yerli ve yabancı çok sayıda yapım, yarın vizyona girecek. O filmlerden olan "Karınca", Anadolu insanının ferasetini, hikmetini ve duruşunu beyaz perdeye aktaracak.

GİRİŞ 01.07.2021 15:45 GÜNCELLEME 03.07.2021 10:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Haber7 / Müge ÇAKMAK

Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında kademeli normalleşmenin 3. etabının hayata geçirilmesiyle faaliyetlerine yeniden başlayan sinema solanlarında, yarın 3'ü yerli 9 film gösterime girecek.

Sinema salonları, Nazif Tunç'un yönetmen koltuğunda oturduğu "Karınca" adlı yapım ile açılacak.

Başrollerinde Halit Karaata, Hacer Kızılhan, Oktay Dal, Jale Arıkan ve Oğuz Tunç'un bulunduğu film, 159 salonda gösterime alınacak.

HABER7'YE ÖZEL AÇIKLAMA

Filmin ilk kısmı Anadolu'da ikinci kısmı büyükşehirde geçerken, Anadolu insanının feraseti, hikmeti ve duruşu ustalıkla beyaz perdeye aktarılıyor.

Türk sinemasının başlangıcından bu yana her kriz döneminde Anadolu insanın sinemaya destek olduğunu, Türk sinemasını var eden ve sinemaya altın çağ yaşatanın da yine Anadolu seyircisi olduğunu söyleyen usta yönetmen Nazif Tunç, Haber7'ye şu özel açıklamalarda bulundu:

"Yarın bizim bir bayramımız var. Bir düğünümüz var, bir şenliğimiz var... Karınca filmi neredeyse 1,5 yıldan bu yana beklediği şenliği yaşamak üzere. Anadolu'yu 159 sinemada dolaşmak için yola çıkıyor. Karınca'nın yolculuğu 2 Temmuz'da başlıyor ve 159 sinema salonunda yarın vizyona girecek. Seyircilerde sabırsız bir şekilde bu günü bekliyorlar, çünkü onlarda 1,5 yıldan bu yana sinema salonlarını dolduramadılar, sinema salonlarının geniş perdelerinde hayal kuramadılar, perde de oynayan karakterlerin yerine geçemediler.

Karınca, senaryosu dahil 5 yıl önce başladı. Zorlu bir yolculuktu. Artık film çekmek neredeyse çetin bir savaşta zafer kazanmak kadar zor. Karınca'nın senaryosu 2015'te yazıldı. 2017'de Bakanlık desteği alındı. TRT Ortak yapım desteğine de hak kazandı. Çekimler ve post prodüksiyon 2018 yılında başlayıp 2019 yılında sona erdi.

Seyirciyle buluşma hayalimiz noktasında pandemi yaşandı. Sinemalar kapandı, ıssızlık oldu. Ama şükür ki başlangıcı olan her şey biter. Geriye sanat kalır, yücelik kalır, iyilik kalır. Bu yüzden sanat eserleri de her türlü zorluğu aşarak var olmaya devam edeceklerdir. Biz yarın 159 sinemada Anadolu'nun neredeyse her köşesinde izleyiciyle buluşacağız.

Karınca, bir kamyon şoförünün hikayesini anlatıyor. Şoför, Güneydoğuda dağların arasından yoluna çıkan bir kız çocuğunu alıp İstanbul'a iyilik olsun diye getirip memleketine döndüğünde polis tarafından bir terör örgütü elemanına yardım ve yataklık yaptığı suçlamasıyla sorguya çekilir. Ama bu adam sadece iyilik yapmıştır...

Karınca, son yıllarda rastladığımız kötü olayları da işleyen terörle ilgili yeni önermeler getiren bir film."

KARICA FİLMİNİN KONUSU

Karınca filmi, iyilik niyetiyle yaptığı yardımın, istenilmeyen kötü sonuçlara yol açacağını öğrenen orta yaşlı kamyon şoförünün, hatasını telafi için giriştiği mücadeleyi ele alıyor.

Uzun yol şoförü Şemsi, dağ yolunda önüne çıkan Fidan adındaki genç kızı İstanbul'a getirir ancak kızın canlı bomba eylemlerinde kullanılmak üzere terör örgütü tarafından ayartıldığını öğrenir. Fidan'ı İstanbul'a getirmekte sorumluluğu olduğunu düşünen Şemsi, Fidan'ı bulmak, terör örgütünün elinden kurtarmak, yuvasına teslim etmek ve vicdanını rahatlatmak için her türlü kefareti ödemeye hazırdır.

Filmin oyuncu kadrosunda Oğuz Tunç, Şahin Çelik, Birgen Engin, Müge Çakır Korkut, Yaşar Karakulak, Murat Akdağ ve Turgay Atalay da yer alıyor.

Görüntü yönetmenliğini Yerkinbek Ptyraliyev'in üstlendiği yapımın, kurgusunu Necdet Tok, müziklerini ise Taner Demirap yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    biz emekliler için farketmez,tek film 20 tl den aşağı değil. ve internete 1-2 sene içinde filmlerin aşağı yukarı hepsi geliyor. bedavaya evinde rahat rahat izliyorsun,ve şimdi innerneti tv ye bağlayan düzenekde çıkmış piyasaya.sinemaya ne luzum var. israf,parasının hesabını bilmeyene sinema artık.
    Cevapla
  • hayırlı olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. haydi bakalım. daha kaliteli, daha çok emek harcanmış, daha çok düşünülmüş, daha çok beğeni alacak yapımlar bekliyoruz. sektörün emekçileri unutulmasın. herkese iş herkese aş olsun inşaallah.
    Cevapla
  • Benim ülkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti sadece pandemi sürecinde değil her konuda ferasetli Dirayetli fedakar vede sabırlıdır..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi