Film festivali "Son Taslak"a başvurular başladı

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali "Son Taslak" için başvurular başladı.

Film festivali "Son Taslak"a başvurular başladı
Film festivali "Son Taslak"a başvurular başladı
GİRİŞ 11.08.2021 19:22 GÜNCELLEME 11.08.2021 19:22

TC Kültür ve Turizm bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Siyer Vakfı ve Fidan Sanat Vakfı’nın organizasyonu ile Türkiye’de ve dünyada Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) ithafen düzenlenen ilk festival olan Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali 7. senesinde festival yarışma bölümünde dağıtacağı ödülleri ve Son Taslak Endüstri bölümünde vereceği destekleri artırarak sinemaya katkı sunmaya devam ediyor.

Haziran ayı başında gerçekleştirilen lansman ile festivali başlatan ve yarışma bölümünde eserleri kabul etmeye başlayan festivalde TRT’nin de desteği ile ilk defa bu sene gerçekleştirilecek Son Taslak bölümünde de başvurular kabul edilmeye başlandı.

Son Taslak, kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcıları Türkiye ve dünya sinemasının endüstri profesyonelleri ve festivalleri ile buluşturmak ve projelere yapım aşamasında destek olmayı amaçlıyor.

Bu yıl toplam 300.000 TL ödülün dağıtılacağı festivalin yarışma bölümünde ödüle layık görülecek eserlere toplam 100.000 TL,

TRT ‘nin katkıları ile Proje Geliştirme Desteği ve Kısa Film Yapım Desteği kategorilerinde başvuruların yapılabileceği Son Taslak Endüstri Bölümünde de toplam 200.000 TL ödül verilecek.

Tür sınırlaması olmadan tüm projelerin başvurabileceği kategorilerde filmlerin ya da projelerin Hz. Muhammed (sav)’nin hayatı ve ahlakına atıf ve/ veya günümüzde Müslüman olmanın sorumluluğuna dair bir konuya referans içermesi için yeterli.

Festival Direktörü Cemil Nazlı her yıl organizasyona yeni ve farklı bir kategori eklediklerini, bu yıl Yarışma Bölümünde Ulusal ve Uluslararası 2 ayrı bölümde Kurmaca,Belgesel ve Animasyon dallarında dağıtılacak ödüllerin yanı sıra "Son Taslak" bölümü ile en az 3 kısa film projesine Yapım Desteği, en az 4 senaryoya da Geliştirme Desteği verecek olmanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Dağıtılacak ödüller ve verilecek destekler ile amaçlarının kısa film projelerini hayata geçirmek isteyen yönetmen/yapımcılara yol arkadaşı olmak olduğunu söyleyen Nazlı hayallerini gerceğe dönüştürmek isteyen sinemacıları Festivale katılmaya davet etti.

Birçok söyleşi, atölye, ustalık sınıfı ve sürpriz konuklar ve etkinlikler ile festival haftasının hızlandırılmış mini bir akademi zeminine dönüşmesini hedeflediklerini belirten Cemil Nazlı Kasım ayının son haftası için sıkı ve yoğun hazırlıklıklarına şimdiden başladıklarını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular