Açıktan Dönen Gemi: Vefatının 60. yılında Ahmet Hamdi Tanpınar

Fatih Belediyesi, Türk Edebiyatının büyük ismi, yazar, şair ve edebiyat tarihçisi Ahmet Hamdi Tanpınar’ı vefatının 60. Yılında bir dizi etkinle anıyor.

Açıktan Dönen Gemi: Vefatının 60. yılında Ahmet Hamdi Tanpınar
Açıktan Dönen Gemi: Vefatının 60. yılında Ahmet Hamdi Tanpınar
GİRİŞ 12.01.2022 14:20 GÜNCELLEME 12.01.2022 14:20

Özgün düşünce dünyasıyla, farklı duruşuyla, makale, roman, hikâye ve şiirleriyle edebiyat tarihimizde kalıcı izler bırakmış bir yazar olan Ahmet Hamdi Tanpınar vefatının 60 Yılında Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anılıyor.

Huzur, Beş Şehir, Saatleri Ayarlama Enstitüsü gibi Türk Edebiyatının klasikleşmiş eserlerine imza atan Tanpınar 24 Ocak 1962 yılında vefat etti. Tanpınar, modernleşen toplumun yaşadığı kültürel dönüşümü ve bunun sancılarını, şehirleri, yok olan estetik değerleri eserlerinde dile getirdi.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergun Turan bu önemli şahsiyeti vefatının 60. Yılında saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, “Şehir üzerine düşündükçe, şehre daha yakından bakmak istedikçe, eserlerinde şehirle insan, insanla mekân, mekânla kültür arasındaki münasebeti verimli bir tartışmaya dönüştüren Ahmet Hamdi Tanpınar’ın entelektüel yetkinliğini daha iyi kavrıyoruz. Fatih Belediyesi olarak İstanbul âşığı yazarımızın, bunun gibi diğer yazar ve şairlerimizin de, genç nesillere, tüm İstanbullulara tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Etkinlik kapsamında Medrese Davutpaşa’da “Tanpınar ve Toplumsal Kimlik” ve “Tanpınar ve Şehir” başlıklı açık oturum , yazarın hayatından fotoğrafların yer aldığı bir sergi yer alacak.

Fatih Kültür ve Sanat Merkezinde Tanpınar’ın eserlerinde sıkça dile getirdiği Türk müziği eserlerinin yer alacağı bir konser gerçekleşecek. Yaprak Sayar’ın solist olarak yer alacağı konserde Beşir Ayvazoğlu da seslendirilecek eserlerin dünyasındaki yerini anlatacak.

Etkinliğin ikinci gününde Doç. Dr. Turgay Anar rehberliğinde Tanpınar’ın eserlerinde çokça işlediği İstanbul’un değişik noktalarının ziyaret edildiği bir gezi gerçekleşecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!