'Kitap ve Kültür Fuarı' 9-27 Nisan’da Ankara ve İstanbul’da 39. kez gerçekleşecek

Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşlarından Vakıf Fuarcılık tarafından Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen “Kitap ve Kültür Fuarı” 9-27 Nisan 2022 tarihleri arasında 39. kez kitapseverlerle buluşacak.

'Kitap ve Kültür Fuarı' 9-27 Nisan’da Ankara ve İstanbul’da 39. kez gerçekleşecek
'Kitap ve Kültür Fuarı' 9-27 Nisan’da Ankara ve İstanbul’da 39. kez gerçekleşecek
GİRİŞ 05.04.2022 10:37 GÜNCELLEME 05.04.2022 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen fuar Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii avlusunda, İstanbul’da ise Çamlıca Camii ve Fatih Camii avlusunda olmak üzere eş zamanlı olarak 3 yerde gerçekleşecek. Bu yıl ilk defa yabancı dilde yayınlara ve yayıncılara özel bir alan verilecek 39. Kitap ve Kültür Fuarı daha önceki senelerden farklı olarak uluslararası bir boyut kazanacak. Yaklaşık 2500 metrekarelik kapalı alanda 100’ün üzerinde yayıncının katılacağı fuarlarda söyleşi ve imza programlarının yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere de yer verilecek.

GELENEKSEL HALE GELDİ

İlk olarak Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesinin kuruluşundan bir yıl sonra 1983 yılı Ramazan ayında Ankara’da gerçekleşen Kitap ve Kültür Fuarı her geçen yıl gelişerek geleneksel hale geldi. İlk zamanlar Dini Yayınlar Fuarı olarak başlayan ve ağırlıklı olarak dini yayınların sergilendiği bu fuar 1999 yılından itibaren dini yayınlar dışında da eserler neşredilerek “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” olarak faaliyet göstermeye devam etti. Bugüne dek pandemi dolayısıyla yalnızca 2020 ve 2021 yıllarında düzenlenemeyen Kitap ve Kültür Fuarı 2022’de 39. defa gerçekleşecek.

YORUMLAR 1
  • dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbuldaki iki fuarında yeri sorunlu ulşım sıkıntılı helede ekrem bu zammı yaptıktan sonra.fatihe ulaşmak enaz 3vasıta. çamlıca oda öyle. ulaşım sorunlu. mesela kadıköy meydanı veya eminönü meydanı olabilirdi. ulaşım daha kolay olurdu. daha önce katılan tanıdık kitapcılar katılmıyor bu sene ulaşım sorunu nedeniyle. biri diyor karşıda çalışanımız yok gidip gelmek zor öteki işgal altında göçmenden geçilmiyor tehlikeli ve zor diye. çok yazık oldu.bence.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu