TRT ortak yapımı filme AP Sinema ödülü

Avrupa Parlamentosu'nun sinema ödülü Boşnak yönetmenin filmine verildi. Srebrenitsa katliamını anlatan TRT ortak yapımı "Nereye Gidiyorsun Aida" ödülün sahibi oldu.

TRT ortak yapımı filme AP Sinema ödülü
TRT ortak yapımı filme AP Sinema ödülü
GİRİŞ 09.06.2022 03:09 GÜNCELLEME 09.06.2022 03:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Film Akademisi tarafından verilen geleneksel sinema ödülü sahibini buldu. LUX Avrupa Film Ödülü, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen AP Genel Kurulu sırasında verildi.

Bu yıl ödülü Boşnak yönetmen Jasmila Zbanic, Srebrenitsa katliamını konu alan TRT ortak yapımı "Nereye Gidiyorsun Aida" filmi ile aldı.

AVRUPAYA ELEŞTİRİ

Boşnak yönetmen, filmini hazırlarken Bosna Hersek'teki savaşı Avrupa'da yaşanan son savaş olarak gördüğünü söyledi, "Avrupalıların Ukrayna'da savaşa nasıl izin verdiğini aklım almıyor. Hepinizi Ukrayna'daki savaşı bitirmenin yolunu bulmaya çağırıyorum" dedi.

Film daha önce de Avrupa Film Akademisi tarafından düzenlenen 34'üncü Avrupa Film Ödülleri'nde en iyi film ödülünü aldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Ethem 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!