Eurovision'un Türkçe sesi Bülend Özveren yoğun bakımda

1975 ve 2012 yılları arasında aralıklarla Eurovision'un Türkiye'deki sesi olan Bülend Özveren'in, yoğun bakıma kaldırıldığı açıklandı.

GİRİŞ 14.09.2022 14:28 GÜNCELLEME 14.09.2022 14:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bülend Özveren'in eşi Sebla Özveren ünlü sunucunun sağlık durumuyla alakalı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Eşim Bülend Özveren, ani bir rahatsızlık nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yoğun bakımında. Dualarınız için teşekkür ederim" denildi.

BÜLEND ÖZVEREN KİMDİR?

Bülend Özveren 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Sultan Ahmet İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra, orta öğrenimini Saint-Benoit Fransız Erkek Lisesi'nde, liseyi parasız yatılı olarak Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden üçüncü sınıfta iken ayrılıp Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne geçti 1971 yılında buradan mezun oldu.

31 Temmuz 1965 tarihinde TRT İstanbul Radyosu'nda göreve başladı. 1971 yılında deneme yayınına başlayan TRT İzmir Televizyonu'nda ilk canlı TV yayınları gerçekleştirdi.

Aynı yıl Ankara'ya gitti ve TRT tarihinde ilk olarak başlatılan canlı sabah programlarını (Sabahtan Sabaha) hazırladı ve sundu. Bu dönemde bir program önerisi ile TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışmasına ilk kez katılmasını sağladı.

1975 yılından itibaren Ankara Televizyonu kadrolu yapımcı-sunucusu olarak yüzlerce canlı yayında görev aldı. Özveren, 1975 ve 2012 yılları arasında aralıklarla Eurovision Şarkı Yarışması'nın sunuculuğunu yapmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin
    Cevapla
  • TüremişEYT 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım şifa versin güzel yüzlü güzel konuşan güzel insan
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah, yardımcınız olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması