Yetimlerin tuvalinden 100 eser

Aralarında mülteciler, göçmenler ve dezavantajlı grupların yer aldığı 20 yetim genç, 6 ay boyunca ürettikleri eserler, “Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen” isimli sergide sanatseverler ile buluşacak.

Yetimlerin tuvalinden 100 eser
Yetimlerin tuvalinden 100 eser
GİRİŞ 04.11.2022 10:34 GÜNCELLEME 04.11.2022 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yetim gençlerin tuvalinden, “Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen” resim sergisi düzenleniyor. 20 gencin 6 ay boyunca ders alarak ürettikleri eserler, Sirkeci Garı’nda sergilenirken, katılımcılara çeşitli ödüller verilecek.

Kardeş Payı Yardımlaşma Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen Sergisi, 6-7 Kasım 2022 tarihlerinde Sirkeci Garı’nda gerçekleştirilecek. Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı çerçevesinde düzenlenen sergide, 20 çocuk ve gencin 100 eseri sergilenecek.

Amaç sanatla kendini ifade etme

Yetim ve öksüz gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler yoluyla gelişimine katkı sağlamak; sanat yoluyla üreten ve sorgulayan gençler yetiştirebilmek amacıyla hayata geçirilen çalışmada, gençlerin entelektüel seviyelerini yükseltmeleri ve yaşama estetik yönden bakabilmeleri hedeflendi. Katılımcı gençlerin sanat yoluyla kendilerini ifade edebilmeleri ve hobi olarak başladıkları sanatsal faaliyetlere uzun vadede meslek olarak devam edebilmeleri amaçlandı.

6 ay ders aldılar

Projenin başlangıcında farklı uyruklardan 16-23 yaşındaki 20 genç, görsel sanatlar alanındaki yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla 6 aylık bir eğitime tabi tutuldu. Geçmişe sahip çıkmak ve kültürel mirasın korunup yenilikçi metotlarla geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması hedefiyle hareket edilen çalışmada gençler, alanında uzman üç ayrı hocadan ders aldı. Eğitimciler Mafiret Eraslan, Fadime Ekiz ve Nadire Özgen gençlere, renk çemberi, renk uygulaması, kara kalem, ışık gölge uygulamalarından başlayarak tüm teknikleri öğretti. Bu kapsamlı eğitimden geçtikten sonra ise gençler yaptıkları eserlerle sergiye hazırlandı.

Eserler satılıp geliri çocuklara harcanacak

Sirkeci Garı’nda sergilenecek olan eserler, gençlerin tamamıyla bu eğitimde aldıkları dersler ve kendi yaşadıkları deneyimlerden ortaya çıktı. Dezavantajlı gençlerle sanatsal alanda gerçekleşecek yeni çalışmalara da örnek olacak bu çalışmada ortaya konulan eserler, sergilendikten sonra satışa çıkarılacak. Sembolik bir ücret karşılığında satılan eserlerin gelirleri de yine gençlerin olacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sebep olanlardan razi olsun, guzel calisma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı