TRT Kürdi Çepik (Alkış) programı Aydın Aydın ile Rekora Koşuyor

TRT Kurdi’nin yayın hayatına girdiği günden bu yana (13 yıldır) Salı günleri 20:15’te canlı olarak devam eden Çepik (Alkış) programı 50 sanatçıyı konuk alarak bir rekora imza attı.

TRT Kürdi Çepik (Alkış) programı Aydın Aydın ile Rekora Koşuyor
TRT Kürdi Çepik (Alkış) programı Aydın Aydın ile Rekora Koşuyor
GİRİŞ 11.11.2022 14:16 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:18

TRT Kurdi’nin yayın hayatına girdiği günden bu yana (13 yıldır) Salı günleri 20:15’te canlı olarak devam eden Çepik (Alkış) programı 50 sanatçıyı konuk alarak bir rekora imza attı. Çepik(Alkış) Programı bu rekoruyla canlı performans programları içerisinde Guinness Rekorlar Kitabına aday.

ÇEPİK (ALKIŞ)  BU HAFTA HAYMANA'DAYDI

TRT Kurdi’de Aydın Aydın’ın sunduğu bugüne kadar en çok konuk alan ve en uzun soluklu Çepik (Alkış) programı bu hafta Ankara’nın Haymana İlçesi’ni ağırladı. TRT ve Haymana Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen programda tarihi, kaplıcaları, kültürü, yemekleri, türküleri ve halaylarıyla Haymana tanıtıldı. 

TRT Arı Stüdyosundan canlı yayınlanan programa Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Özdemir Turgut, İlçe protokolü, sanatçılar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

50'Yİ AŞKIN SANATÇIYLA GELEN REKOR

Barış Okçu, Dağıstan Emektar, Mehmet Nuri Benli (Müslüm Baba), Recep Tetik, Şaban Başkaya (Ballıses), Bekir Çınar (Haymanalı Beko), İdris Çınar (Haymanalı İdo), Mehmet Doğan, Hakan Aybek, Çiğdem Doğan, Nurettin Kart, Bahattin Kara (Canımanalı Dedo), Yusuf Şahin, Ramazan Cihan, İbrahim Şimşek, Müslüm Çetin, Bayram Başaran, Emrah Başaran, Mahmut Başaran, Oğuzhan Saraç, Hakan Perker, Adnan Eren, Ahmet Fevzi Demir (Ozan Ahmet), Bayram Yıldırım (Bılıke), Fuat Akgül, Tuncay Dülger, Mecnun Güngör, Rasim Koyuncu (Şair), Cihan Aytaç, Erdal Yoğurtçu, Ersoy Yurdakul, İsmet Bağcı (Şair), İzzet Bağcı (Şair), Şevket Kâğıt, Veysel Yoğurtçu, Yılmaz Koyuncu, Vahit Yüksel, Ozan Bilal Aktan, Kamil Özcan, Yenal Satıcı, Emrah Yücebaş, Hasan Basri, İsmail Başcambaz, Ömer Kaynar, İsmail Alık, Gökhan Alkaş, Şükrü Çiçek, Meltem Candemir, Ebru Kofalak, Aydın Aydın’ın yer aldığı sanatçılar, dans ve orkestra ekibinin yer aldığı 55 sanatçının katıldığı program bu anlamda bir rekora imza atarak, en çok konuk alan program oldu. 

Sanatçı Aydın Aydın ve Haymanalı sanatçılar söyledikleri türkülerle stüdyodaki ve ekranları başındaki izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

YÖRESEL LEZZETLER DE TANITILDI

Programda Haymana’nın tarihi, kültürü, folklorunun yanı sıra yöresel lezzetleri de tanıtıldı. Haymana Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri başta Kürt Pilavı olmak üzere İlçenin birbirinden güzel lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıttı. 

Başkan Turgut ve Kaymakam Gürbüz tarafından Aydın Aydın’a Haymana’nın yeni marka değeri “Haymana Zarif Akyıldızı Çiçeği”nin tablosunun armağan edilmesinin ardından program halaylarla sona erdi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar