7'nci Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali düzenlendi

‘Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali kapsamında Yeşim Tonbaz’ın Münhasır, Betül Benli’nin Av ve M. Furkan Daşbilek’in Bir Nehir Kıyısında filmleri sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı alt yazı ile sinemaseverlerle buluştu.

7'nci Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali düzenlendi
7'nci Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali düzenlendi
GİRİŞ 14.11.2022 21:03 GÜNCELLEME 14.11.2022 21:03

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali yedinci yılında "Erişilebilir Sanat" anlayışıyla izleyiciyle buluşuyor. Kısa'dan Hisse yıllardır süregelen sanata erişimde eşitlikçi anlayışıyla kısa film sektöründe bir yenilik daha yaparak erişilebilir kısa filmlerle özel gösterimini gerçekleştirdi. Görme ve işitme engelliler için sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı alt yazı desteğiyle kısa filmler hedef kitlesine sunuldu. Gösterimde yönetmen Yeşim Tombaz'ın "Münhasır", Betül Benli'nin "Av" ve M. Furkan Daşbilek’in "Bir Nehir Kıyısında" filmleri yer aldı. Gösterimin ardından Yeşim Tonbaz ve Betül Benli izleyicilerle söyleşti. Söyleşide görme ve işitme engelli gruplardan pek çok izleyicinin erişilebilir filmlere olan ihtiyacı üzerinde duruldu. Yönetmenler, kendi çektikleri filmleri sesli betimleme ve işaret dili desteği ilavesiyle ilk defa izlediklerinde hikayenin tüm detaylarıyla izleyiciye aktarılması imkanının çok ilgi çekici olduklarını vurguladı.

"ERİŞİLEBİLİR GÖSTERİMLERİ ARTIRACAĞIZ"

Festivalin herkes için daha ulaşılabilir olması adına özel gösterim düzenlediklerini söyleyen festival direktörü Aşkın Özcan, konuyla ilgili “Sinemanın herkes için ulaşılabilir olmasını istiyoruz. Sinema sanatının çekirdeğini teşkil eden kısa filmin üretimini teşvik etmek, genç film yönetmenlerinin fikirlerinin esere dönüşmesine öncülük ederek gelişimlerine katkı sağlamak ve Türk sinemasına yeni sanatçıların yetişmesine katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz festivalin bir diğer önemli amacı da kısa filmleri daha erişilebilir hale getirmekti. Gösterime olan ilgi doğru yolda olduğumuzun göstergesiydi ve bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda bu tür özel gösterimlerimizin sayısını artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Kısa filmler herkese ulaşana dek” şeklinde konuştu.

Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali kapsamında kısa film gösterimleri Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde eşzamanlı olarak devam ediyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü