Sezai Karakoç'un hayatı belgesel film oldu

Geçtiğimiz yıl vefat eden şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'u anlatan "Dünya Sürgünü" belgesel filmi izleyiciyle buluşacak. Filmin İstanbul gösterimi, Karakoç'un vefatının birinci yıl dönümünde yapılacak.

Sezai Karakoç'un hayatı belgesel film oldu
Sezai Karakoç'un hayatı belgesel film oldu
GİRİŞ 14.11.2022 21:46 GÜNCELLEME 14.11.2022 21:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz sene 16 Kasım'da vefat eden şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'un hayatını anlatan belgesel film yapıldı. 

"Dünya Sürgünü" adlı belgeselin ilk gösterimi 15 Kasım Salı günü saat 14.30'da Ankara CSO Tarihi Salon'da yapılacak. İkinci gösterim ise 16 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'da İstiklal Caddesi'ndeki İstanbul Atlas 1948 Sineması'nda olacak. 

Sezai Karakoç kimdir?Sezai Karakoç kimdir?

Belgesel, TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Krom Medya ortaklığında hazırlandı. 

Prof. Dr. Yavuz Demir'in Sanat Danışmanı, Dinçer Ateş'in ise Proje Danışmanı olarak katkıda bulunduğu belgeselin yapımcıları Okan Yılmaz ile İlke Ulaş Kuvanç. 

Ekrem Arslan'ın yönettiği belgeselde Arsal Mazmanoğlu, Demir Su Güneş, İrfan Buzcu, Çisel Ocak Kara, Harun Dağaşan, Emre Kaymak, Melek Yağmur Güler ve Elif Sayraç rol aldı.

 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle değerli insanların unutulmaması adına güzel hizmet olmuş..
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Mekânın Cennet Olsun büyük fikir adamı. Gençliğimiz senin şiirlerinin heyecanı ile geçti. Bir dönem imanlı gençliğin yetişmesinde çok büyük payın var. Allaha hamdolsun. Yirmi yıllık AKP iktidarının temelini inşâ etmişsiniz. Emekleri olanlardan Yüce Allah ebediyyen razı olsun.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede sezai karakoç dan başka adı duyulmamış birçok yazar var yahu, pişirip pişirip önümüze koymayın yeter artık,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada