Revnakoğlu’nun birikimi sempozyumla anıyor

Fatih Belediyesi, ömrünü İstanbul kültürüne adamış Cemalettin Server Revnakoğlu’nu sempozyumla anıyor.

Revnakoğlu’nun birikimi sempozyumla anıyor
Revnakoğlu’nun birikimi sempozyumla anıyor
GİRİŞ 20.12.2022 14:37 GÜNCELLEME 20.12.2022 14:37

Revnakoğlu’nu farklı yönleriyle tanıtmayı amaçlayan “Kültür Tarihimizin Emsalsiz Arşivi Cemalettin Server Revnakoğlu ve İstanbul Sempozyumu” 24 Aralık Cumartesi günü Fatih Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

İstanbul’un kültür tarihiyle özdeşleşmiş isim tüm yönleriyle anılacak.

Sempozyumda; İlber Ortaylı, Mustafa Koç, Haşim Şahin, Beşir Ayvazoğlu, Alim Kahraman ve Azmi Özcan gibi birçok değerli isim Revnakoğlu’nu tüm yönleriyle anlatacak.

TURAN: FATİH'İN GEÇMİŞİNE IŞIK TUTUYOR

Revnakoğlu’nun arşivinin bir bölümünü “İstanbul’un İç Tarihi” olarak beş cilt olarak yayınladıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “ Bu eser ilgilileri, meraklıları ve araştırmacılar tarafından yoğun ilgi gördü. Suriçi Fatih ile ilgili tutulan detaylı notlar önemli bir birikim olarak karşımıza çıkıyor. Fatih’in geçmişine tutulan bir ışık olarak gördüğümüz bu çalışmayı, toplum nezdinde daha görünür kılmak için bu sempozyumu düzenliyoruz.  Alanında önemli isimleri ağırlayacağımız etkinliğe tüm ilgili hemşehrilerimizi  bekliyoruz.” dedi.

24 Aralık'ta gerçekleşecek programda "açılış dersini" tarihçi İlber Ortaylı yapacak.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!