Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen vefatının 43. yılında anıldı

Hatay'ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, vefatının 43. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen vefatının 43. yılında anıldı
Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen vefatının 43. yılında anıldı
GİRİŞ 03.03.2023 13:20 GÜNCELLEME 03.03.2023 13:20

Anma töreninde konuşan Tayfur Sökmen’in torunu Nejla Sökmenoğlu, “Bizler Hataylılara genetik kodumuzda olduğu sürece her daim sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Kadim vatan toprağı olan Hatay tüm yurttaşların şahsi meselesidir” dedi.

Hatay’ın ilk ve tek cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen vefatının 43. yıl dönümünde Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı. Anma törenine İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve aile üyelerinden pek çok kişi katıldı.

Hatay’ın ilk ve tek cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen

‘TAYFUR SÖKMEN’I ANMAK İÇİN TOPLANDIĞIMIZ BU 3 MART BELKİ DE BU ZAMANA KADAR YAŞADIĞIMIZ EN ZOR ANMA GÜNÜ’

Anma töreninde konuşan Tayfur Sökmen’in torunu Nejla Sökmenoğlu, “Bu yaşanan tarihi felakette içimiz yanıyor hala yastayız. Özellikle memleketimiz olan Hatay’da yitirdiğimiz binlerce insanımız var. O sebeple rahmetli dedemiz Hatay eski Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’i anmak için toplandığımız bu 3 Mart belki de bu zamana kadar yaşadığımız en zor anma günü. Bu topraklar kurtulmadıkça burada rahat nefes alınamaz diyen, 19 yıl vatan diye haykıran daha sonra da atamızın izinden ayrılmayan rahmetli dedemiz Hatay eski Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’i bugün kabri başında bambaşka duygularla yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"KADIM VATAN TOPRAĞI OLAN HATAY TÜM YURTTAŞLARIN ŞAHSİ MESELESİDİR"

Her daim Hatay’a sahip çıkacaklarını söyleyen Sökmenoğlu, “Geçmişimizden aldığımız mirası koruyarak bilimin ışığından ayrılmadan yaralarımızı birlikte sarıp Hatay’ı tekrar ayağa kaldıracağız. Bizler Hataylılara genetik kodumuzda olduğu sürece her daim sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Kadim vatan toprağı olan Hatay tüm yurttaşların şahsi meselesidir. Rahmetli dedemiz Hatay eski Cumhurbaşkanımız Tayfur Sökmen’i ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş mücadelesinde kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma töreni dua edilerek son buldu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu