Son dakika haberi: Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti. Sesigüzel için yarın öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.

GİRİŞ 20.05.2023 13:43 GÜNCELLEME 20.05.2023 17:20
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Kanal7'de yaptığı sıra gecesi programlarıyla gönüllerde taht kuran, Türk Halk Müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel, tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğine bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle 86 yaşında vefat etti.

TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Kızı Birgi Canberk Sesigüzel, sanatçının vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, babasının gece saatlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek "Babam gece 02.45 sularında rahmetli oldu. Yarın Teşvikiye Camisi'nden öğle namazını müteakip cenazesi kaldırılacak. Büyükçekmece Mezarlığı'na annemin yanına defnedilecek." dedi.

Nuri Sesigüzel vefat etti: Hayatını en son Ülke TV'de anlatmıştıNuri Sesigüzel vefat etti: Hayatını en son Ülke TV'de anlatmıştı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Nuri Sesigüzel için sosyal medya hesabından şu sözlerle başsağlığı mesajı yayımladı:

Türk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kıymetli sanatçımızın ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekânı cennet olsun.

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

1960'lı yıllardan beri, Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından, duayen sanatçı Nuri Sesigüzel, 1 Temmuz 1937'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Asıl adı Nuri Kaçtaş'tır. 

Babası "Mağo Ağa" (Mehmet) Urfa'ya bağlı Halfeti'nin Karamezra köyündendi. Mağo Ağa, Beziki, annesi Nazey ise Ketik aşiretindendi. 

İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, henüz 13-14 yaşlarındayken çok sevdiği halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı.

Askerliğini Denizli'de tamamladıktan sonra memleketine döndü. Ardından 1960'ta İstanbul'a giderek, Balat'taki ablasının evine yerleşti. 

1961 yılında İstanbul Radyosunda yapılan sınavları kazanan genç sanatçı, kendi derlediği ilk türküsünü okurken ona sazıyla Nida Tüfekçi eşlik etti. 

Yanık sesiyle müzik dünyasının odağına yerleşen Urfalı genç sanatçının soyadı Sesigüzel olarak değişti. Ardından 'Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük' adlı ilk 45'liğini yaptı. 

Daha sonra Ankara Radyosunun açtığı sınavlara girdi ve kazandı. Muzaffer Sarısözen'in korosunda çalışmaya başladı. Bu dönemde, Aysel Hanım ile evlendi, bu evlilikten Birgi Canberk adında kızı dünyaya geldi.

FİLMLERİ

Bir Yiğit Gurbete Gitse 1977

Deli Deli Tepeli 1975

Bahtı Kara Yarim 1975

Başa Gelen Çekilir 1974

Züleyha 1973

Günahımı Çekeceksin 1970

Kaderin Oyunu 1970

Ham Meyva 1970

Bir Aşk Türküsü 1969

Dost Hançeri 1969

Gelin Ayşem 1969

Kendi Düşen Ağlamaz 1969

Mahallenin Namusu 1969

Mezarımı Taştan Oyun 1969

Tütüncü Kız Emine 1969

Vatan Borcu 1969

Gül Ayşe 1969

Kara Sevda 1968

Yayla Kartalı 1968

Kara Yazım 1968

Yaşamak Haram Oldu 1968

Mezarım Mermerden Olsun 1968

Acı Türkü 1967

Garipler Sokağı 1967

Acı Tutku 1967

Aşkınla Divaneyim 1967

Seher Vakti 1966

Kara Tren 1966

Fabrikanın Şoförü 1966

Geceler Yarim Oldu 1966

Kartal Yavrusu Hamido 1966

Burçak Tarlası 1966

Ağlayan Gözler 1965

Fabrikanın Gülü 1964

Kara Yılan 1963

"GENÇLİK YILLARIMIN EN GÜZEL ANILARINI, SESİGÜZEL'İN VEFATIYLA KALBİME GÖMDÜM"

Nuri Sesigüzel'in Kanal7'deki programında yönetmenliğini yapan Nursel Tozkoparan, usta sanatçının vefatından sonra düşüncelerini şöyle aktardı:

"Yıl 1995. Kanal7'deki ilk yıllarım... Nuri abiyle tanışmam onun Kanal7'de yaptığı Sıra Gecesi programına yönetmem olmamla başladı. Aslında Nuri abi dememizden hoşlanmaz, "İlahi Nursel ben o kadar yaşlı mıyım" diye takılırdı bize ama o gönlümüzde Nuri abi olarak yer etmişti bir kere... 

Özel kanalların evlerimize yeni misafir olduğu dönemlerde kimsenin gidemeyeceği illere gider, sıra gecesi programıyla o yörenin kültürünü, müziğini gönüllere nakşederdi. 7 yıl birlikte çalıştık... Meslek hayatımda en renkli, en keyifli ve güzel anıları biriktirdiğim yıllardı o yıllar. Nuri Sesigüzel, egosu olmayan bir adamdı. Çocukla çocuk, büyüklerle de büyük olurdu. 

Mesleki olarak şimdiki kadar profesyonel olmadığımız zamanlarda, o buna nümayiş gösterirdi. Terörün en yoğun yaşandığı yıllarda kimsenin cesaret edip gidemediği ilerde çekimler yapardık. Tüm Türkiye'yi tanıtırdı ama asıl amacı yöresinin terörle değil, kültürüyle, mutfağıyla ve müziğiyle anılmasıydı. Hiç unutmuyorum bir keresinde Adıyaman çekimlerinde Nemrut krater gölüne gittik. Gölün yolu yoktu ve suyun içinden geçmek zorundaydık. Ben devam edemeyeceğimi söyleyince, dönüp beni sırtına aldı ve karşıya geçirdi... İşte o an bir sunucu yönetmen ilişkisi değil abi ile küçük kız kardeş gibi olduğumuzu anladım... 

Uzun yıllar birlikte çalıştık. Hiç incitmedi ve incinmedi... Özlemle yad ettiğim gençlik yıllarımın en güzel anılarını, Nuri Sesigüzel'in vefatıyla ben de kalbime gömdüm... 

Benim hakkım sonuna kadar helaldir, Rabbim cennetiyle ödüllendirsin… İnşallah ahirette görüşürüz abi."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • isa okur 9 ay önce Şikayet Et
    Elim yandı.Çok taze habermiş.
    Cevapla
  • hakki 11 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Vatanını seven ve kişilikli iyi kaliteli bir sanatçıydı
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 11 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...Urfayi temsil eden gerçek bir sanatçıydı
    Cevapla
  • Samsun 11 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Vatan 11 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt