Bakan Ersoy'dan Ayasofya Camii açıklaması

Kültür Bakanı Ersoy, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışının 3. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Ersoy, "İlelebet İslam’a ve Müslümanlara hizmet edecek" dedi.

GİRİŞ 24.07.2023 14:30 GÜNCELLEME 24.07.2023 14:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılışının 3. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

Bakan Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasının ardından geçen 3 yılda 21 milyon ziyaretçinin ağırlandığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde tarihinin en kapsamlı çalışmalarından biri olarak bugün devam etmekte olan restorasyon projesi hakkında bilgi vereceğini söyledi.

Ersoy, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Türk ve dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinde yeni bir çağın muştusu olarak simgeleşen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin cami kimliğinin devamlılığını şart koşarak bizlere miras ve emanet bıraktığının altını çizerek şöyle devam etti:

“Hamdolsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi, aziz milletimizin kararlılığı ve büyük desteği ile 86 yıl sonra, 24 Temmuz 2020 tarihinde vâris yeniden mirasına kavuşmuş, emanete layıkıyla sahip çıkılmış, büyük bir vebalin ağırlığı aziz milletimizin omuzlarından kaldırılmıştır. Medeniyet değerlerimiz gereği bu eşsiz mabede sadece Fatih Sultan Mehmet Han emaneti bir cami olarak değil, insanlığın ortak mirası olarak sahip çıktığımıza da geçen 3 yılda bütün dünya bir kez daha şahit olmuştur.”

Ayasofya mücadelesi tarihe böyle geçti!Ayasofya mücadelesi tarihe böyle geçti!

Ömrünü Ayasofya'nın ibadete açılmasına adayan İsmail amcanın hikayesi...Ömrünü Ayasofya'nın ibadete açılmasına adayan İsmail amcanın hikayesi...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya Camii çağrısıDiyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya Camii çağrısı

3 YILDA 21 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açıldığı günden bugüne kadar 21 milyon ziyaretçiyi ağırlandığını söyleyerek, “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, beş vakit minaresinde ezanlar ve kubbesinde yankılanan dualar ile onu bugüne taşıyan cihan devleti gibi bütün insanlığı kucaklamaya devam etmektir.” dedi.

Bakan Ersoy, önümüzdeki günlerde tarihinin en kapsamlı çalışmalarından biri olarak bugün devam etmekte olan restorasyon projesi hakkında bilgi vereceğini de belirterek, “Ecdadımızın bu kutlu emanetini vasiyetine uygun olarak ve medeniyetimize yakışır şekilde tarihe, kültürlere ve inançlara gösterdiğimiz saygıyla yarınlara ulaştıracağız. İlelebet İslam’a ve Müslümanlara hizmet edecek; temelinde, taşında iz bırakmış her bir medeniyetin mirasçılarına da kapıları daima açık olacaktır.” şeklinde konuştu.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • yılmaz 9 ay önce Şikayet Et
    Selam olsun osman yüksel serden geçtiye .selam olsun Recep tayyip erdoğana.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bunu anayasaya ilk 4 maddesine ekleyin.. Yoksa ilerde müze yapıya yeltenirler.
    Cevapla
  • Topkapı 9 ay önce Şikayet Et
    Allah senden de razı olsun bakanım. dünyanın en büyük müzesini ülkemize kazandırmak sana nasip olur inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı