Esenler'de İslam düşüncesinin serüvenine ışık tutulacak

Esenler Belediyesi, “İslam Düşüncesinin Seyri” adlı seminer dizisine ev sahipliği yapacak. İslam düşüncesinin serüvenine ve kültür dünyamızın derinliklerine ışık tutacak seminer programı, 27 Ekim 2023’te başlayacak.

Esenler'de İslam düşüncesinin serüvenine ışık tutulacak
Esenler'de İslam düşüncesinin serüvenine ışık tutulacak
GİRİŞ 28.09.2023 16:50 GÜNCELLEME 28.09.2023 16:50

Esenler Belediyesi, kültür sanat sezonları kapsamında fikir, sanat ve bilim dünyamıza önemli katkıları bulunan tarihi şahsiyetleri anmaya devam ediyor. 7’den 70’e herkese tarihi ve kültürel değerlerimizi hatırlatacak ve köklerimizle buluşturacak projelere ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi bu kez “İslam Düşüncesinin Seyri” adlı seminer dizisi düzenleyecek. İslam düşünce tarihini süreklilik içerisinde okuyabilme imkânı veren seminerler ile kayıp yüzyıllar, coğrafyalar, unutulmaya yüz tutmuş kurumlar, mimari yapılar, şehirler ve daha pek çok unsur tüm yönleriyle ele alınacak. Doç Dr. İbrahim Halil Üçer’in koordinatörlüğünde 200’ü aşkın araştırmacının katkısıyla 6 cilt olarak okurla buluşan “İslam Düşünce Atlası”nın çok yönlü olarak ele alınacağı seminerler, kültürel hafızamızı inşa eden unsurları ve İslam düşünce geleneğinin tarihi serüvenini gözler önüne serecek.

FARKLI BAŞLIKLARDA ÇOK YÖNLÜ BAKIŞ

“İslam Düşüncesinin Seyri”,Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer’in“Düşünce Tarihinin Yapısı ve Anlamı Üzerine” başlıklı semineriyle başlayacak. Seminer dizisi kapsamında Prof. Dr. Tahsin Görgün “İslam İlim Geleneğinin Teşekkülü”, Doç. Dr. Nail Okuyucu “Fıkıh: Teklifin Temsili ve Davranışsal Rasyonalitenin Temellendirilmesi”, Doç. Dr. Muhammed Bedirhan, “Tasavvuf: Mükellefiyetin Deruni Boyutları”, Doç. Dr. Mehmet Özturan, “Düşüncenin Grameri: Mantık”, Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, “Felsefe: Hakikatin Değişmez Bilgisinin Peşinde”, Doç. Dr. Hümeyra Özturan, “Ahlak: İnsani Yetkinleşmenin Boyutları”, Prof. Dr. Eşref Altaş, “Gazali Sonrasında Nazari Düşünce” ve Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “On Yedinci Yüzyıldan Sonra İslam Düşüncesi” başlıkları ile meralılarıyla buluşacak.

Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer tarafından verilecek “Arayışlar Döneminin Geleceği” adlı panelle zenginleşecek program sonunda başarılı olanlara 6 ciltlik “İslam Düşünce Atlası” ve katılım belgesi verilecek.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...