AKM Kahve Konserleri serisi yeni sezonuna başlıyor

Atatürk Kültür Merkezi’nin cumartesi sabahları klasikleşen Kahve Konserleri serisi, 11 Kasım’da yeni sezonuna başlıyor.

AKM Kahve Konserleri serisi yeni sezonuna başlıyor
AKM Kahve Konserleri serisi yeni sezonuna başlıyor
GİRİŞ 07.11.2023 12:53 GÜNCELLEME 07.11.2023 12:53

Yeni sezonda Kahve Konserleri, farklı tema ve repertuvarlarla klasik müzik tutkunlarını ağırlamaya devam ederken, solo resital projelerine ve müzik topluluklarına da yer vermeye devam edecek. Klasik müzikseverler, her Cumartesi sabahı, AKM Türk Telekom Opera Salonu Alt Fuaye alanında, samimi bir atmosferde klasik müzik dinleme imkanı bulacak. 

11 Kasım’da Atatürk klasik müzik eşliğinde yad edilecek

Kahve Konserleri’nin ilki, Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal’e adanan “Atam’a Şarkılar” konseri ile başlıyor. 11 Kasım Cumarteis günü sabah 11:00’de gerçekeleşcek konserde, tenor Aykut Yılmaz, Atatürk’ün doğumundan Cumhuriyet’e uzanan tarih sürecini yansıtan ulusal ve evrensel şarkılar seslendirecek. Sanatçıya koloratur mezzo soprano Simay Yılmaz ve piyanist Senay Yılmaz eşlik edecek.

18 Kasım’da  Cumhuriyet dönemi bestecilerinin eserleri seslendirilecek

Kahve Konserleri, Kasım ayının üçüncü haftasında Opera İstanbul’un ‘100. Yıl Konseri’ ile devam edecek. 18 Kasım Cumartesi sabah 11.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonu Alt Fuaye alanında sanatseverlerle buluaşacak konserde; Cemal Reşit Rey, Adnan Saygun, gibi Türk Beşleri olarak bilinen Cumhuriyet dönemi bestecilerinin yanısıra Yalçın Tura,Hasan Uçarsu gibi yaşayan Türk bestecilerinden de oluşan bir seçki seslendirilecek. Opera İstanbul solistleri Seda Kırankaya, Hazal Güvenel Konuk, Ozan Kutlar, Fevzi Çankaya’ya piyanist Ozan  Zencir eşlik edecek. 

Klasik dönemden Romantik döneme uzanan piyano resitali

Kahve Konserleri kapsamında 25 Kasım Cumartesi saat 11.00’de Mertol Demirelli, klasik dönemden Romantik döneme uzanan ‘Piyano Resitali’ ile AKM Türk Telekom Opera Salonu Alt Fuaye alanında dinleyicilerle buluşacak. Konserde; L.van Beethoven’ın Piyano Sonatı No 26 "Das Lebewohl", op 81a Mi Bemol Majör eseri, F.Schubert’in Wanderer Fantasie D760 Do Majör’ü ve C.Debussy’nin  Pour le piano L95 eserinden dinletiler sunulacak

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!