Sivas'ın sembol mekanı Çifte Minareli Medrese'yi spreyle boyadılar!

Sivas'ın sembol mekanlarından Çifte Minareli Medrese, sprey boya ve yazılarla tahrip edildi. Tarihi yapıya zarar veren 4 şüpheli yakalandı.

GİRİŞ 20.12.2023 11:42 GÜNCELLEME 20.12.2023 11:57
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki 752 yıllık Çifte Minareli Medrese'ye sprey boya ile yazı yazan 4 şüpheli, yakalandı. Şüpheliler hakkında, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem yapıldı.



Sivas'ta, 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemseddin Mehmet Cüveyni tarafından yaptırılan ve kentin simge eserlerinden biri olan 'Çifte Minareli Medrese'ye sprey boyayla yazılar yazılıp, zarar verildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyip, yapıya zarar veren 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler hakkında, '2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan soruşturma başlatıldı. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Karamanlı 4 ay önce Şikayet Et
    yazık, memlekette insan kalitesi taban seviyelere düştü
    Cevapla
  • cahit 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanda yoksa adap neylesin medrese mektep okusa alim olsa yine merkep yine merkep yeni nesilin çoğu sırtında kitap taşıyan eşekten farkı yok bir eşek yükü kitap taşıyor fakat zerre kadar fayda elde edemiyorsa eşek ten farkı ne
    Cevapla
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    bu hayvanlara akıl fikir versin. onlara sildireceksiniz. bu soğukta akılları başlarına gelsin.
    Cevapla
  • TC.kILINÇ 4 ay önce Şikayet Et
    İHA,SİHA ile takip edip,suçluları yakalayıp gereği yapılsın...
    Cevapla
  • mustafa gamal 4 ay önce Şikayet Et
    yapanların eline sağlık. medreseleri kapatanların Allah cehennemdeki azabını kat kat arttırsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha