Semerkant, 2024 yılı BDT Kültür Başkenti oldu

Özbekistan’ın Semerkant şehri, 2024 yılı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Kültür Başkenti statüsünü devraldı.

Semerkant, 2024 yılı BDT Kültür Başkenti oldu
Semerkant, 2024 yılı BDT Kültür Başkenti oldu
GİRİŞ 22.01.2024 18:58 GÜNCELLEME 22.01.2024 18:58

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ekim 2023’te Bişkek’te düzenlenen BDT Devlet Başkanları Zirvesi’nde, ülkenin Semerkant şehrinin 2024 BDT Kültür Başkenti ilan edilmesinin kararlaştırıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, statüyü geçen yılın kültür başkenti Rusya’nın St. Petersburg şehrinden devralan Semerkant’ın, bu yıl farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağı kaydedildi.

BDT Devlet Başkanları Konseyi’nce 2010'dan itibaren her sene, örgüt üyesi ülkelerdeki şehirlerden biri, BDT Kültür Başkenti ilan ediliyor.

Daha önce de Belarus’un Brest ve Mogilyov, Kazakistan’ın Çimkent ve Astana, Tacikistan’ın Kulob ve Duşanbe, Azerbaycan’ın Gence, Türkmenistan’ın Mari ve Daşoğuz ile Rusya’nın Voronej kenti, BDT Kültür Başkenti olmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş