Türk edebiyatının genç ve dinamik mecrası Bağlar’ın 5. sayısı çıktı

Balkanlar’daki Türk edebiyatının genç ve dinamik mecrası Bağlar dergisinin 5. sayısı okuyucuyla buluştu.

Türk edebiyatının genç ve dinamik mecrası Bağlar’ın 5. sayısı çıktı
Türk edebiyatının genç ve dinamik mecrası Bağlar’ın 5. sayısı çıktı
GİRİŞ 09.03.2024 14:59 GÜNCELLEME 09.03.2024 14:59

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) himayesinde yayımlanan ve her sayısında okur ve yazar kitlesini genişleterek Balkanlar’da Türkçenin ve Türk edebiyatının önemli bir mevzisi hâline gelen Bağlar, yeni sayısında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli şair ve yazar Refaat Alareer’in “Sen yaşamalısın/ Hikâyemi anlatman için” dizelerini kapağına taşıyarak okurlarını selamlıyor.

5. sayısında da Balkanlar’ın dört bir yanından kıymetli genç yazarların durağı olan Bağlar dergisi, Balkanlar’ın edebiyat, kültür ve düşünce dünyasındaki yerini yükseltmeye devam ediyor.

Müstakil deneme, öykü ve şiirlerin beraberinde Balkanlar’daki Türk edebiyatının genç yazarlarıyla yapılan söyleşilerin de yer aldığı yeni sayıda, YTB’nin Soydaş Edebiyatı Destekleme Programı (SEDEP) kapsamında kitaplarının yayımlanmasına destek verdiği Balkanlar’ın genç yazarları, ilk kitap heyecanlarını ve yazarlık serüvenlerini Bağlar yazarlarından Hüseyin Mehmet’e anlattı.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Kahramanmaraş’ta gerçekleşen Genç Yazarlar Akademisi’nde bir araya gelen Bağlar ve Telve dergisinin yazarlarının ortak gerçekleştirdiği “Edebiyat bize burada yardım edebilir mi?” konulu oturumda ise insanoğlunun dünya macerasında edebiyatın yeri ve anlamı irdeleniyor. Ek olarak yazarlarımızdan Mehmet Yasir Cebeci, Nada Dosti ve Emina Arıkan aynı akademi sürecinde Kahramanmaraş’ın kayıplarına ve acılarına rağmen iyileşmekte olan çehresine dair izlenimlerini Bağlar’ın 5. sayısı için kaydettiler. 

7 Ekim’den bu yana süren İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de yaşanan acılara da sessiz kalmayan Bağlar yazarları “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?”, “Gamzelere Yuva Yapmış Toz Taneleri” metinleri ve “Tevakku” ve “Özgürlük Kısrakları” şiirleriyle Filistin ve Gazze’ye dair duygu ve düşüncelerini Bağlar okurları için kaydettiler. Tüm bu renkli ve zengin içerikleriyle Bağlar, Balkanlar’dan Balkanlar’a, Balkanlar’dan Filistin’e ve Türkiye’ye kıymetli bakışları ve analizleri içeren yeni sayısını iftiharla takdim ediyor.

Bağlar 5. sayısında da Gostivar’dan Prizren’e, Pazarcık’tan Debre’ye, Bosna’dan Zenica’ya, Gümülcine’den Mostar’a, Üsküp’ten Saraybosna’ya, Mamuşa’dan İskeçe’ye, Radoviş’ten Travnik’e, İştip’ten Durres’e, Dedeağaç’tan Konçe’ye uzanan bir fikir ve duygu birlikteliğinin tezahürü olarak “Türkçe düşün, düşle, yaz” şiarıyla yazın ve düşün yolculuğuna devam ediyor!

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi