Türkiye ve Özbekistan ilişkilerini anlatan Ortak Gelecek belgeselinin galası yapıldı

Ata ve Ana Vatan olarak gösterilen Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihini, ortak kültürel zenginlikleri ve ortak geleceği konu alan “Ortak Gelecek : Özbekistan – Türkiye Belgesel Filmi”nin galası Ankara’da gerçekleştirildi.

GİRİŞ 09.03.2024 18:25 GÜNCELLEME 09.03.2024 22:44

Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve 63.Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve 66.Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve 26-27.Dönem Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu  ile Türkiye’de yaşayan Özbek öğrenciler, iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı. 

DİPLOMATİK İLİŞKİLERİNİN 32.YIL DÖNÜMÜ 

Yapımcılığı Yerli Düşünce Derneği tarafından gerçekleştirilen, T.C. İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen belgesel film; iki ülkenin diplomatik ilişkilenin 32.yılı olması sebebiyle de ayrı bir önem taşıyor.

4K görüntü kalitesinde, 42 dakika süreli, özel efektlerle desteklenen, Taşkent – Semerkant – Hive ve Buhara şehirlerinde çekimleri yapılan belgesel filmin yönetmenliğini ise son yıllarda Türk Tarihi ve Medeniyetine dair yaptığı filmler ile uluslar arası arenada da başarılı projelere imza atan Umut Mete Soydan tarafından gerçekleştirildi. 

Türkiye’de yaşayan Özbek öğrenciler ile iş, sanat , sinema ve bürokrasi camiasının yoğun katılımı ile gala gösterimi gerçekleştirilen belgesel filmin, Türkiye ve Özbekistan Televizyonlarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde de yayınlanması planlanıyor. 

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'