'Turistik Diyarbakır Ekspresi' Elazığ'da! Yolcular şehre hayran kaldı

Elazığ'da mola veren 'Turistik Diyarbakır Ekspresi' yolcuları kadim şehri gezdi. Yolculardan Zeynep Özsoy, "Gerçekten beklentimizin üzerinde bir turistik gezi oldu. Özellikle Elazığ'da çok güzel karşılandık. Bu kadarını beklemiyordum" dedi.

GİRİŞ 22.04.2024 00:33 GÜNCELLEME 22.04.2024 00:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Önceki gün Ankara Garı'ndan yola çıkan ve güzergahında yer alan belirli illerde turizm amaçlı mola veren "Turistik Diyarbakır Ekspresi"nin yolcuları, tarihi ve kültürel değerler ile doğa harikası manzaraları görme imkanı buluyor. Ekspres Elazığ'da mola verdi, şehri gezen yolcular hayranlıklarını gizleyemedi.

"Turistik Diyarbakır Ekspresi" Diyarbakır'dan Ankara'ya dönüşünde Elazığ'ın Yolçatı Köyü istasyonunda da mola verdi.

Burada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Elazığ Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılanan yolcular, yaklaşık 4 saatlik mola kapsamında minibüslerle tarihi Harput Mahallesi'ne götürüldü.

Harput Mahallesi'nde de davul ve klarnet eşliğinde karşılanan yolcular folklor ekibinin gösterisini izledi.

Ardından Ulu Cami, Harput Musiki Müzesi, Arap Baba Türbesi gibi tarihi mekanları gezen yolcular Elazığ Kapalı Çarşı'yı da ziyaret etti.

"HER ŞEYİYLE MÜKEMMEL BİR YOLCULUK"

Yolculardan Zühal Ünalan, gazetecilere, turistik tren seferinin beklediğinden çok daha güzel geçtiğini, farklı kültürleri tanıma ve tarihi mekanları görme imkanı bulduklarını belirtti.

Bu yolculuğu herkese tavsiye ettiğini dile getiren Ünalan, "Her şeyiyle mükemmel bir yolculuk. Elazığ çok güzel, memleketimizin her yeri çok güzel. Herkesin gelip görmesi, bu güzellikleri tanıması lazım, muhakkak gelsinler." dedi.

"ELAZIĞ'DA ÇOK GÜZEL KARŞILANDIK"

Zeynep Özsoy ise geziye İstanbul'dan katıldığını, turistik tren yolculuğunun kendisi için farklı bir deneyim olduğunu söyledi.

Özsoy, "Gerçekten beklentimizin üzerinde bir turistik gezi oldu. Özellikle Elazığ'da çok güzel karşılandık. Bu kadarını beklemiyordum." diye konuştu.

Sinem Palavuz da turistik tren seferine İzmir'den katıldığını, Elazığ'ı da çok beğendiğini, kentin çok farklı ve güzel bir kültüre sahip olduğunu aktardı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ da yolcuları Elazığ'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katkılarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile diğer tüm yetkililere teşekkür etti.

"TANITIM HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇMEYE BAŞLADI"

Demirdağ, şunları söyledi:

"Gelen misafirlerimize, turistlerimize şehrimizi tanıtma gayreti içerisindeyiz. Umuyoruz ki bu geziler, şehrimize turizm destinasyonu olma noktasında önemli katkılar sağlayacaktır. Tanıtım her şeyin önüne geçmeye başladı. Turizmde tanıtım çok önemli bir faaliyet. Hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte Tatvan seferinin de en kısa zamanda başlamasını temenni ediyorum."

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Elaziz hiçsir ile benzemez milliyetçi ve vatansever bir şehirdir çok kadimdir ve güzeldir
    Cevapla
  • selime 1 hafta önce Şikayet Et
    Milli oyun oynayan kızlarımıza birisi söylesin. Üç eteğin ön parçaları beldeki kuşağa sıkıştırılır.Sadece arka parça kalır.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bunları yapan ak parti. dersi alan da o. anlamadım bu isi
    Cevapla
  • ümit 1 hafta önce Şikayet Et
    diyarbakır belediyesi web sitesinden Türk Bayrağı nı kaldırdı. Tren geri dönmeli. Diyarbakır a GİTMEMELİ.
    Cevapla
  • Şayeste Bilgili 1 hafta önce Şikayet Et
    Kadim şehrimiz Diyarbakır'a elbette ki trenimiz gidecek. Lakin Türk Bayrağını veb sitesinden kaldıranlar da o diyardan gidecek.
    Cevapla
  • Batmanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Emeğinize sağlık, her şey iyi güzelde, biz doğudaki insanların da batı illerini keşif etmemiz lazım, mesela Batman Edirne arası turistik tren olamaz mı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak