Hülya Koçyiğit, Bakü Yunus Emre Enstitüsü'nde gençlerle buluştu

Türkiye-Azerbaycan Türk Film Günleri kapsamında Bakü'de bulunan Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, Bakü Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen özel bir etkinlikte Azerbaycanlı gençlerle bir araya geldi.

Hülya Koçyiğit, Bakü Yunus Emre Enstitüsü'nde gençlerle buluştu
Hülya Koçyiğit, Bakü Yunus Emre Enstitüsü'nde gençlerle buluştu
GİRİŞ 26.09.2025 19:22 GÜNCELLEME 26.09.2025 19:22

Yeşilçam’ın efsanevi oyuncusu Koçyiğit’e, “Savaşçı” dizisinin sevilen oyuncusu Berk Oktay ile “Aşk Bağları” filminin başrol oyuncuları Anıl Altan ve Duygu Mercan da eşlik etti. Gençlerle yapılan sohbette hem deneyimler paylaşıldı hem de sinemanın iki kardeş ülke arasındaki kültürel köprü rolüne dikkat çekildi.

KOÇYİĞİT: BU BULUŞMALAR ÇOK KIYMETLİ

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Medeniyet Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüklerinin desteklediği etkinlik kapsamında Bakü’ye gelen Hülya Koçyiğit, Yunus Emre Enstitüsü’ndeki gençlerle buluşmasında sinema sevgisinin ve kültürel paylaşımın önemine vurgu yaptı.

Koçyiğit konuşmasında, “Yeşilçam sineması sadece Türkiye'nin değil, Türk dünyasının ortak kültür mirasıdır. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün bu tür etkinliklere verdiği destek çok kıymetli. Bizler Kültür Politikaları Kurulu üyesi olarak Sinema Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Gerçekten çok değerli işler yapılıyor. Bu bölgede uzun süredir devam eden Türk Film Günleri, bizleri sizlerle buluşturma imkânı sunuyor. Bu buluşma için hem Türkiye hem Azerbaycan kültür bakanlıklarına teşekkür ediyorum,” dedi.

GENÇ OYUNCULAR DA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Etkinlikte yer alan genç oyuncular Berk Oktay, Anıl Altan ve Duygu Mercan da gençlerin sorularını yanıtladı. Oyuncular, mesleki kariyer yolculuklarını, oyunculukla ilgili tecrübelerini ve projelerde yaşadıkları ilginç anıları paylaşarak sinema sektörüne ilgi duyan gençlere ilham verdi.

Bakülü gençlerin samimi ilgisi ve sorularıyla renklenen söyleşi, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maskeler düştü, Microsoft çakıldı! 440 milyar dolar resmen buhar oldu!
6 Şubat 04.17... Türkiye'nin kare kare unutamayacağı felaket....