Ara Güler’in Erdoğan karesi ilk kez bir sergide yerini aldı

VakıfBank Sanat Galerisi’nde, Ara Güler’in İstanbul’a dair eşsiz fotoğrafları bir araya getirilirken; usta ismin çektiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir karesi de ilk defa bir sergide yerini aldı.

GİRİŞ 01.11.2025 13:33 GÜNCELLEME 01.11.2025 14:11

İstanbul Finans Merkezi, ilk sanat galerisine kavuştu. VakıfBank Sanat Galerisinin açılışı, dün Emine Erdoğan’ın da katıldığı törenle yapıldı. Ataşehir’deki VakıfBank Genel Müdürlük binasında yer alan galerinin ilk sergisi ise “İstanbul’un Gözü” olarak anılan Ara Güler’in şehre dair eşsiz fotoğraflarını bir araya getirdi.

Sergiye aralarında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in de olduğu çok sayıda bürokrat ve kültür insanı katıldı.

'İstanbul'u Sevmek' sergisi sanatseverlerle buluştu"İstanbul'u Sevmek" sergisi sanatseverlerle buluştu

ERDOĞAN’IN, EŞİ VE TORUNLARIYLA BİRLİKTEKİ KARESİ İLK KEZ SERGİLENDİ

  • Sergide Türkiye gazetesinden Murat Öztekin'e konuşan Emine Erdoğan, İstanbul’da doğduğunu hatırlatarak fotoğrafların kendisini çocukluğuna götürdüğünü söyledi.
  • Ara Güler’in 113 eserinden meydana gelen sergi, ekim ayında hayatını kaybeden fotoğrafçıyı anma mahiyeti de taşıyor.
  • Sergide, Ara Güler’in sokaklarını adım adım gezerek fotoğrafladığı İstanbul’un simaları ve farklı manzaraları sanatseverlere sunuluyor.

Aynı zamanda Ara Güler tarafından çekilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın torunlarıyla birlikte yer aldığı kare de sergide yer alıyor. 2018’de ölen usta fotoğrafçının arşivinden çıkan enstantane, ilk defa sergileniyor.

Emine Erdoğan, eşi Recep Tayyip Erdoğan ve torunlarıyla birlikte Ara Güler’in çektiği ve ilk kez sergilenen o tablonun önünde fotoğraf çektirdi.

SERGİ, 31 OCAK 2026'YA KADAR AÇIK

Ara Güler Doğuş Sanat ve Müzecilik AŞ iş birliğinde gerçekleştirilen sergi, 31 Ocak 2026 tarihine kadar açık kalacak. 500 metrekarelik sahaya kurulan VakıfBank Sanat Galerisi, önümüzdeki sene yeni sergilere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

KAYNAK: TÜRKİYE
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurofighter hakkında 15 soru 15 cevap
Tanzanya’daki seçim protestolarında ülke kan gölü!