Engin İnal vefat etti

En on Kanal D'de Serseri dizisinde izlediğimiz sanatçı İnal dün hayata gözlerini yumdu. İnal'ın cenazesinin, Şişli Camii'nde yarın kılınacak namazın ardından, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Engin İnal vefat etti
Engin İnal vefat etti
GİRİŞ 21.06.2004 09:37 GÜNCELLEME 21.06.2004 09:37

Kanal D'de yayınlanan 'Serseri' adlı dizide, Gamze Özçelik'in babasını oynayan Engin İnal (62), solunum yetersizliği teşhisiyle bugün Okmeydanı SSK Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde İnal'ın prostat kanseri olduğu tespit edildi. Hemen tedavisine başlanan İnal, tüm çabalara rağmen saat 18.00 sıralarında hayatını kaybetti. 



İnal, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Edebiyatı ve Mukayeseli Roman Dilleri Filolojisi'nde tamamladı. İnal, Galatasaray Lisesi'nde Fransızca Öğretmenliği, Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda Öğretim Görevlisi, Marmara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı'nda öğretim görevlilisi olarak çalıştı. 50'ye yakın kitap çevirisi olan İnal'ın bir de ansiklopedi çevirisi bulunuyor.



Sinemaya 1965'te, 'Sevgili Öğretmenim' adlı filmle başlayan İnal, Yasak Sokaklar, Kuyucaklı Yusuf, Hayallerim Aşkım ve Sen ve Bir Avuç Gözyaşı gibi sinema filmleri ile Sıcak Saatler, Cinlerle Periler, Kumsaldaki İzler gibi dizi filmlerinde rol almıştı.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!