Doktordan hayat kadar canlı ilahiler

Dini musikiyi hayat kadar canlı, ölüm kadar gerçek diye tanımlayan Dr. Hakan Bayraktar 'Aşk ve Gül' albümündeki Aşkım Muhammed ilahisine de klip çekti.

GİRİŞ 02.06.2009 17:19 GÜNCELLEME 07.01.2020 11:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
Sanatçı ve tıp doktoru olan Ferhat Göçer, Göz doktorları derken köklü bir müzik birikimi ve eğitimine sahip olan Dr. Hakan BAYRAKTAR da söz ve bestesi kendisine ait olan Aşkım Muhammed ilahisine klip çekti. 

Tıp doktoru olan Hakan Bayraktar ilahilerle çalışmalarının bereketlendiğine inanıyor.  Hakan Bayraktar’ın son albümü AŞK ve GÜL.  AŞK ve Gül’de Allah ve Resulullah sevgisi öne çıkıyor. Albüm içinde beğeniyle dinlenen, söz ve bestesi kendisine ait olan  eserlerden Aşkım Muhammed adlı esere Hakan Bayraktar klip çekti.  Klipte kendisine 571 olarak bilinen çocuk ilahi grubu da eşlik etti.

 
 
Hakan Bayraktar, bu ilahiye klip çekme nedenini şöyle açıkladı; “Resulullah Efendimizin çocuk sevgisi ve çocukların da Resulullah sevgisi bana hep özel görünmüştür. Bu özel sevgi klipte de kendini göstermiş ve çocuklar çok içten katkı sağlamışlardır, rol yapmamışlar ve tertemiz, kalbi duygularını yansıtmışlardır.”
 
DOĞUM DA ÖLÜM DE DİNİ MUSİKİYLEDİR

Bayraktar müziğin insan hayatındaki öneminü ise şu sözlerle anlattı; "Hekimler insanla ve hayatla uğraşırlar. Hayata ve insana renk veren  estetiktir. İnsanla ve hayatla uğraşıp ta sanatla uğraşmamak şaşırtıcı olmalıdır aslında.  Anadolu da doğum da ölüm de dini musiki iledir.  Çocuk doğar doğmaz sağ kulağına Ezan, sol kulağına Sala okunur.  Ezan ve Sala cami musikisi formlarıdır. Ebedi aleme uğurlanırken Cenaze namazı ve diğer vazifeler musiki ahengi içinde icra edilir. Bu açıdan baktığımızda dini musiki  hayat kadar canlı ve ölüm kadar gerçektir.",
 
Hatırlanacağı gibi Dr. Hakan Bayraktar Kanal 7 ekranlarında Necmettin Nursaçan'la beraber Asr-ı Saadetten Tablolar programını sunmuş ve canlı İlahiler okumuştu.

Dr. Hakan BAYRAKTAR ın Aşkım Muhammed Klibi ve diğer çalışmalarını resmi web sitesi olan www.hakanbayraktar.net  adresinden takip etmek te mümkün.
 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • ali demir 14 yıl önce Şikayet Et
    süperr. çok beğendim ağzına yüreğine sağlık
    Cevapla
  • Koray Bulut 14 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Mübarek Olsun. istifadeye ve aşk'a şevk'e heyecana,helecana,istiğrak ve neşveye vesile olsun inşaallah,O'nun adı her derde deva,her gönüle şifadır. Şefaat-i uzmasına nail kılsın yüce Allah cc... kardeşimizin emeği zayi olmasın inşaallah... Efendiler Efendisine(s.a.v) Salat-u Selamlar olsun Tüm varlığın zerresi adedince.
    Cevapla
  • turkuaz 14 yıl önce Şikayet Et
    .... Peygamberi seven onun yolundan gider, ibadetlerini yapar Allahın arzusunu yerine getirmeye çalışır, ve yaratandan ötürü yaratılanı da sever, sigara alkolden vb.. uzak durur kendi sağlığını korur (Allahın verdiği emaneti korur). Peygamberi seven böyle davranır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar