'Ne Ferdi ne Orhan arabesk'in babası benim!'

Hakkı Bulut, “Türkiye’yi arabesk ile tanıştıran benim. Ne Ferdi Tayfur, ne Orhan Gencebay ne de Müslüm Gürses, arabeskin gerçek babası benim” dedi.

'Ne Ferdi ne Orhan arabesk'in babası benim!'
'Ne Ferdi ne Orhan arabesk'in babası benim!'
GİRİŞ 12.08.2010 12:43 GÜNCELLEME 12.08.2010 12:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

“Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum” sözleriyle haftalardır gündemden düşmeyen arabesk müzik, yıllardır bu tarzda şarkılar yapan Hakkı Bulut’un açıklamalarıyla yine çok konuşulacak.

Fazıl Say’ın açıklamalarıyla neredeyse tüm sanat çevrelerinin arabesk müziği sahiplendiğine dikkati çeken Bulut “Herkes arabeskten bahsederken Orhan Gencebay’dan, Müslüm Gürses’ten, Ferdi Tayfur’dan söz ediyor.

Oysa onlar yokken ben vardım, arabeskin asıl babası benim” dedi. İşte Bulut’un tartışma yaratacak sözleri: “Orhan, Müslüm Ferdi yokken ben vardım.

 ‘Seni henüz 3 yaşındaki kardeşinden bile kıskanıyorum’ şarkısını yaptığımda bu arkadaşların daha adı bile yoktu.

Orhan Gencebay’a arabeskin babası diyorlar, Gencebay yıllar önce benim arkamda saz çalıyordu.

Bunu onu küçümsemek için söylemiyorum ama son 20 yıldır hit olmuş bir şarkısını hatırlıyor musunuz? 20 yıldır dillere düşen bir şarkı yapamayan bir sanatçı nasıl arabeskin babası olur.

Gencebay artık müzik yapmıyor, televizyonlarda jüri üyeliği ve bol bol reklamlarda oynuyor. Ferdi Tayfur kendisi söyledi ‘Ben arabesk müzik rüzgarını arkama aldım’ dedi.

Yani ‘asıl işim arabesk değil’ dedi. Bu durumda Ferdi’ye nasıl arabeskin babası dersiniz. Müslüm Gürses’e gelince, siz Müslüm’ün yaptığı bir tane şarkı biliyor musunuz?

Müslüm ne beste yapabilir ne söz yazabilir ama ona da arabeskin babası diyorlar. Bütün bunlar medyanın yıllardır yaptığı en büyük haksızlıktır. Ben bu arkadaşlarımı küçüksemek için söylemiyorum fakat hakkımın da teslim edilmesini istiyorum.

Bugüne kadar 56 albüm, 800’den fazla şarkı yapmışım. Bestelerimi en ünlü sanatçılar okumuş. Niye beni görmezden geliyorlar?”

ALTIN PLAK REKORTMENİ

1945 Tunceli doğumlu. Adana’da öğretmenlik yaparken keşfedildi. “Seni 3 yaşındaki kardeşinden bile kıskanıyorum” şarkısıyla tanındı. “Ben Buyum”, “Ben Köylüyüm”, “Dokunmayın Dünyama”, “Ben Tövbemi Geri Aldım”, “İkimiz Bir Fidanız”, “Son Mektup” şarkılarıyla 6 altın plak aldı. 1988 yılında arabesk müziğin eleştirilmesi üzerine “acısız arabesk” şarkı yaptı. “Seven Kıskanır” isimli bu şarkısıyla Kültür Bakanlığı’nın onayını aldı ve ilk kez bir arabeskçiye TRT kapıları açıldı.

YORUMLAR 15
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    artislere inanmıyorum,100 de 90 nı bencil. dünyadaki tüm artisleri sanatcıları, aksiyon film aktörlerini toplayın deyinki filistindeki mazlum ÇOCUKLAR için bir etkinlik yapalım , veya 1 çocuğu kurtaralım, hiç biri yanaşmaz kaçarlar.AMA FİLMLERDE bakıyorsunuz , KURTARIYORLAR , YARDIM ediyorlar,mazlumlar için cehennem ortamlarına giriyorlar, ateşlerin arasından çocuk kurtarıyorlar. AMA flimde,GERÇEK hayatta HİÇ BİRİ ORTALIKTA YOK 2 YÜZLÜ SAHTAKARLIK BAŞKA BİRŞEY değil, SÖZÜM DÜNYAYA hakkı bulutla alakalı değil.
    Cevapla
  • onder tabakci 13 yıl önce Şikayet Et
    hakki bulut arabeskin ilk örneklerini vermiştir.-2. Magazin olarak onlar daha ileri seviyedeydiler ancak sanat yönünden hakkı bulut hep onlardan önde ve daha ilericidir 1970 yıllarda elektro bağlamayı orgu ve hatta gitarı plaklarında hakkı bulut kullanmıştır. Herşeye rağmen hakkı baba gönlümüzde hep varolacaktır gökkubbe varolduğu sürece eserleriyle yaşayacak gerçek bir kraldır.
    Cevapla
  • ali celik 13 yıl önce Şikayet Et
    Babası olabilir ama. Ne derler çırak ustayı geçmezse sanat ölür.Hakkı bulutun yorumu eleştirdiği sanatçılar kadar iyi değil.Orhan gencebay arabeski sevdirdiği ve tüm Türkiyeye tanıttığı için babası sayılıyor.
    Cevapla
  • murat işleyen 13 yıl önce Şikayet Et
    Hakkı Abi Hakkını Yiyorlar. Hakkı Bulut Çok Dogru Diyor Neden Mi Satrançta Her Zaman Piyonla Öne Atılır Hakkı Bulutun Dedigi De Bunlar işte Ben Müslümü Cok Severim Onla Büyüdük Desem Dogrudur Yeridir Ama Dedigi Gibi Müslümün Bir Şarkı Yazdıgını Bilmem Duymadım Fardi Yi Zaten Sevmem Baba Denilmez Orhan Desen Bu Güne Kadar Bir Halk Konseri Vermemiş Kişi Nasil Baba Olyor Hakkı Bulutun Analizi Dedikleri Cok Dogru ..
    Cevapla
  • AsiL TürK 13 yıl önce Şikayet Et
    orhan gencebay. hemi bestesini, hemi müzüğünü, hemide yorumunu ortaya koyan tek sanatçı ORHAN GENCEBAYDIR...herşeyini tek başına yapmıştır..ORHAN BABA..... hakkı bulut işine baksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi'nin 3 gün sürecek cenaze töreni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Endişe verici' diyerek açıkladı: Türkiye için tehdittir!