Rize Tanıtım Günleri, coşkuyla devam ediyor

Rize Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen '9. Rize Tanıtım Günleri' İstanbul Maltepe'de coşkuyla devam ediyor.

Rize Tanıtım Günleri, coşkuyla devam ediyor
Rize Tanıtım Günleri, coşkuyla devam ediyor
GİRİŞ 18.04.2016 11:50 GÜNCELLEME 18.04.2016 11:50

Rize Dernekler Federasyonu tarafından Rize Valiliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen '9. RizeTanıtım Günleri' İstanbul Maltepe'de coşkuyla devam ediyor. Maltepe Sahili'ndeki tanıtım günleri için kültürel ögeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtılacağı iki çadır kuruldu.

Girişte tulum sesi ile misafirlerine merhaba diyen Rizeliler, hayatın her anını yaşadıkları tulum melodileri ile de gönüllerince eğlenerek İstanbul’da Rize’yi tanıtmaya çalışıyor.

Rize’de tulum sesinin ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Rizeliler, sadece mutlu günlerde değil, hayatın her anında tulumun ayrı bir yerinin olduğunu ve her anı tulum ile yaşamaya çalıştıklarını ifade ediyor. Çay denince akla Rize'nin geldiğini hatırlatan Rizeliler, organik çay üretiminde iddialı olduklarını dile getiriyor. Rizeliler, sohbetlerin vazgeçilmezi çayın en iyi yetiştirildiği yerin Rize olduğunu özellikle vurguluyorlar.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, tanıtım günlerinin bayram havasında geçtiğini belirterek, adeta bayram kutlar gibi tanıtım günlerini büyük bir heyecanla kutladıklarını söyledi. 

Rize tanıtım günlerinin en yoğun ilgi yaşanan stantlarının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu ilçesi standı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi önünde fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!