Zahid Akman o noktaya dikkat çekti

Medyanın Dili ve Terör panelinde konuşan Zahid Akman, medyanın terörizme hizmet etmemesi için çok dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti

Zahid Akman o noktaya dikkat çekti
Zahid Akman o noktaya dikkat çekti
GİRİŞ 17.02.2016 18:23 GÜNCELLEME 19.02.2016 15:03

“Medyanın Dili ve Terör” adlı panelin 3. Oturumu; Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in moderatörlüğünde,, Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok ve Türkiye Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur’un katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesinin düzenlediği panelin moderatörü Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda medya ve terör ilişkisini konu alan bir panel düzenlenmesinin ihtiyaç olduğunu dile getirdi. “Medya hepimizin kullandığı bir mecra. Sadece zaman geçirmek için dahi yazılı ve görsel basını takip ediyoruz” diyen Ateş; yurt içi ve yurt dışından örneklerle terör faaliyetlerinin medyada yer alış şeklinden bahsetti. Medya diliyle halkın algısının yönetilebileceğini dile getiren Ateş, “Medya dilinin niteliği, kelime değişimleriyle dahi farklılık gösteriyor” dedi.

TERÖRİZME HİZMET ETMEMESİ İÇİN...
Kanal 7 Genel yayın Yönetmeni Zahid Akman, “Yönetim ve halkla ilgili her şey medya üzerinden yönetilir” dedi. Medya dilinin terörizmin amaçlarına hizmet etmemesi adına; bilinçli ve dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Akman, terör ve medya ilişkisi düzenlemelerinde kanunların önemine değindi.

Terörün asıl amacının topluma korku vermek olduğunu dile getiren Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok; eylemlerin toplumda oluşturduğu karmaşanın artması için terörün medyayı kullandığını söyledi. Tarihte ve günümüzde terörizmin ne şekilde değiştiğini anlatan Altınok, milletin terör örgütüne karşı tavrı ve bakışında medyanın tesirinden de bahsetti.

Terörizmin medyayı araç olarak kullanmak isterken, medya mensuplarına düşen görevlerden bahseden Türkiye Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur: “Basın, terörün kötü yüzünün ortaya çıkarılmasını sağlamalıdır. Gazeteler siyasi olarak bir görüşü savunabilir fakat bu ülke hepimizin. Ülkemize zarar verdiğimizi zannetmek aslında kendimize zarar vermemiz demek” dedi.

Konuşmaların ardından oturum sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor