Yazılı basının dijitale dönüşümü masaya yatırıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, yerel gazetelerin dijital yayıncılığa dönüşümü konusunda sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla çalışma yapacaklarını açıkladı.

Yazılı basının dijitale dönüşümü masaya yatırıldı
Yazılı basının dijitale dönüşümü masaya yatırıldı
GİRİŞ 28.02.2017 16:40 GÜNCELLEME 28.02.2017 16:40

Basın İlan Kurumunca "Erasmus+" kapsamında gerçekleştirilen "Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayı"nın ilki, İstanbul'da yapıldı.

Genel Müdür Karaca, çalıştayın açılışındaki konuşmasında, katılımcı 25 gence kurumun işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Karaca, dönüşümün sadece yazılı basında değil başta ekonomi olmak üzere her alanda gerçekleştiğini anlattı. 

Kurum olarak bir aracı görevi üstlendiklerini vurgulayan Karaca, şunları söyledi:

"Analogun artık dijital yayıncılık karşısında her gün kan kaybettiği ve yakın bir gelecekte sona ereceğini düşünerek, gazetelerimizin dijitale dönüşümü konusunda sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz. Bu bizim Avrupa Birliği kapsamında ilk projemiz.

O yüzden bunu, başarılı şekilde tamamladıktan sonra hatta bitmesini beklemeden yeni projelere müracaatlarımız devam edecek. Bizim gençlerden beklediğimiz de beyin fırtınası yaparak çalışmalarımıza katkı sunmalarıdır." 

Her bölgede 25 gencin katılımıyla yapılacak çalıştaylarda, yerel yazılı basının dijitale dönüşümü ve İnternet Yasa Tasarısı'nın oluşturulması sürecinde, gençlerin fikir ve görüşlerini almak amaçlanıyor. 

Çalıştayların dört oturumundan her birinde beyin fırtınası ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi şeklinde iki aşama bulunacak ve her oturum 90 dakika sürecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çalıştayı 7 Mart'ta Diyarbakır'da, İç Anadolu Bölgesi Çalıştayı 21 Mart'ta Ankara'da, Karadeniz Bölgesi Çalıştayı 11 Nisan'da Trabzon'da, Akdeniz Bölgesi Çalıştayı 25 Nisan'da Antalya'da, Ege Bölgesi Çalıştayı 9 Mayıs'ta İzmir'de, Doğu Anadolu Bölgesi Çalıştayı 16 Mayıs'ta Erzurum'da yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?