Babalar gününe özel program!

Sanatçıdan siyasetçiye, yazardan oyuncuya herkesin kendi arafını anlattığı, Arafta Sorular Babalar Günü Özel programıyla izleyici karşısına çıktı.

GİRİŞ 19.06.2017 14:23 GÜNCELLEME 19.06.2017 14:24

Ülke TV’de ekrana gelen Arafta Sorular’da Esra Elönü bu hafta Babalar Günü sebebiyle şehit babalarını stüdyosunda misafir etti. PKK tarafından Derik’te şehit edilen kaymakam Muhammed Safitürk’ün babası Asım Safitürk, 1992 yılında kardeşleri Diyarbakır Silvan’da şehit olan Abdulkadir Fidancı ve Suriye’de şehadete yükselen Ahmet Ümmühan’ın babası Muhammed Ümmühan duygularını, özlemlerini Arafta Sorular’da anlattı.

SAFİTÜRK'TEN ÇARPICI AÇIKLAMA

Aynı zamanda din görevlisi olan Asım Safitürk, odasına yerleştirilen patlayıcı maddenin infilak etmesiyle şehit olan evladının ardından yaşadıklarını anlatırken, İslamiyet’in anne-babaya gösterilmesi gereken önemi ve günümüzde Babalar Günü’nde yapılanları yorumladı. ‘Babalarını huzurevlerine yatırıp yılda bir kez elinde hediye paketiyle Babalar Günü’nü kutlamanın bir anlamı yok.’ diyen Safitürk, bu tarz özel günlerin Avrupa’ya özeniş olduğunu vurguladı.

'OĞLUM BANA ŞEFAATÇİ OLACAK'

Diyarbakır saldırısından yaralı olarak kurtulan Abdulkadir Fidancı ise orada yaşadıklarını ve kardeşlerinin acısını canlı yayında anlattı. Suriye’de yaşadıkları zulmü  ve oğlunun şehadetini dile getiren Muhammed Ümmühan’ın ‘Oğlum bana şefaatçi olacak.’ sözleri duygulu anlar yaşattı. Programın sonunda ise Asım Safitürk, birlik-beraberlik, şehit olan vatan evlatları ve İslam alemi için dua etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...