RTÜK'ten son dakika: "Rasim Ozan Kütahyalı" için toplanacak!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu haftaki toplantısında Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerinin yer aldığı yayını görüşecek. Beyaz Futbol ve Derin Futbol'un sponsoru Sanica Boru Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarının sponsorluğundan çekildiğinin açıklamasını gerçekleştirdi.

RTÜK'ten son dakika: "Rasim Ozan Kütahyalı" için toplanacak!
RTÜK'ten son dakika: "Rasim Ozan Kütahyalı" için toplanacak!
GİRİŞ 23.11.2017 12:04 GÜNCELLEME 23.11.2017 12:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın ‘Beyaz Futbol’ programında kullandığı pornografik sözlerini gündeme aldı. Kütahyalı'nın 19 Kasım Pazar günü Beyaz TV 'de yayımlanan "Beyaz  Futbol" programında Boşnak vatandaşlara yönelik sözleri toplumda geniş tepkilere  neden olmuştu. Boşnak vatandaşlar sosyal medyada tepkisini dile getirirken, Balkan ve Boşnak dernekleri de yaptıkları açıklamayla Kütahyalı'yı kınamıştı.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın ‘ahlak dışı ve ırkçı’ olarak nitelendirilen sözleri Balkan göçmeni dernekleri başta olmak üzere çok büyük tepki almıştı. Beyaz TV de dün gece Rasim Ozan Kütahyalı’nın işine son vermişti. Beyaz TV'deki ‘Derin Futbol' programında yorumculuk yapan Rasim Ozan Kütahyalı’nın, geçtiğimiz akşam Boşnaklar hakkında sarf ettiği skandal sözlerin ardından kovulduğu açıklandı.

Derin Futbol programının açılışında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ertem Şener, "Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık" dedi.

RTÜK’ün bu hafta cuma günü yapacağı toplantısının gündemine Beyaz TV’ye Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözleri nedeniyle ceza verilmesini aldı.

Beyaz Futbol ve Derin Futbol'un sponsoru Sanica Boru'dan olay sonrası açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: "Kamuoyuna duyurumuzdur; Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz."

Boşnaklar hakkındaki çirkin sözlerinin ardından Twitter hesabından açıklama yapan ve özür dileyen Rasim Ozan Kütahyalı’ya sosyal medya üzerinden başta spor camiası olmak üzere çığ gibi tepki yağdı. Öte yandan Beyaz Tv önünde toplanan bir grup, dün yayınlanan spor programında sarf ettiği sözleri nedeniyle yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’yı protesto etti. Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine protestocular, eylemlerini sonlandırdı.

SABAH'TAN DA KOVULDU

Yaşanan gelişmeler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'nın Sabah gazetesindeki köşe yazılarına da son verildiği öğrenildi.

YORUMLAR 7
  • Gecerken Ugradim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç gün önce ntv de leyla alaton daha ağır kelime sarfetti,o zaman da rtük toplandı mı? Ya da basın bu haber kadar o iğrençliğin de üzerine gitti mi? Hiç bir tv kanalında kişi ayırt edilmeksizin seviyesiz kelimeler duymak ya da görüntüler görmek istemeyiz. Lakin kişi ve kanal ayırt etmeden aynı hassasiyeti göstermek de çok önemli
    Cevapla
  • almanyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    ee canim hangi millete ettiyse ciksalarmis tv binasina. boyle igrrncleri savunmayin savunmayin. şuda demisti buda demisti diye
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    tv lerde bunun gibi bir kac kisi daha var,bundan böyle halkimiz bunlari ekranlarda görmek istemiyor.
    Cevapla
  • ensar19 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların yaptığı spor proğramından çok şaklabanlıktan öte birşey değil
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    cekirge bir sicrar iki sicrar ücüncüsünde kazik tepesine konar.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Beyaz Tv nin Gökceklerin olduğunu diyorlar.Eğer kanal onlarınsa bu adamlara,bu programa nasıl izin verirler?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak