İşte Çölaşan'ın kovulma mektubu

Emin Çölaşan'a Hürriyet Gazetesi tarafından işten çıkartıldığı yönünde tebligat verildiği öğrenildi. İşte Hürriyet yönetimin gönderdiği ve ilginç ifadelerin yer aldığı tebligat.

İşte Çölaşan'ın kovulma mektubu
İşte Çölaşan'ın kovulma mektubu
GİRİŞ 04.09.2007 00:26 GÜNCELLEME 04.09.2007 00:26
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İşine son verildiği iletilen Çölaşan’a, 'övgü dolu' resmi bildirim böyle yapıldı:

Hürriyet Gazetesi yönetimi, gazeteci-yazar Emin Çölaşan’a, “Övgü dolu’’ bir işe son verme tebligatı yaptı. Yaklaşık 20 gün önce “Aydın bey seninle çalışmak istemiyor’’ denilerek sözlü biçimde işine son verildiği iletilen Çölaşan’a, dün de resmi bildirim yapıldı.

Hürriyet’in, Mali İşler Başkanlığı tarafından gönderilen iş akdinin feshine ilişkin bildirimde, “ Görev yaptığınız yıllar boyunca gerek gazeteci, gerek çalışan olarak Hürriyet’e yaptığınız katkılardan dolayı size teşekkür ederiz. Kariyerinizin bundan sonraki bölümünü de Türk toplumunun yakından tanıdığı ve takdir ettiği başarılı bir gazeteci olarak sürdüreceğinize olan inancımız tamdır’’ denildi.

KURUMSAL ANLAŞMAZLIK

Mektupta Çölaşan’ın işine son verilme nedeni olarak “Kurumsal anlaşmazlık’’ gösterildi ve şöyle denildi:

“Hürriyet Gazetesinde uzun yıllardan beri sürdürdüğünüz köşe yazarlığı görevine 31.08.2007 tarihi itibarıyla son verildiğini üzüntü ile bildiriyoruz. Bu süre içinde ilişkilerimiz karşılıklı saygı ve iş anlayışı ile sürdürülmüştür. İş akdinizin feshedilmesini, her kurumda rastlanan kurumsal bir anlaşmazlık çerçevesinde değerlendireceğinizi umut ediyoruz.

Görev yaptığınız yıllar boyunca gerek gazeteci, gerek çalışan olarak Hürriyet’e yaptığınız katkılardan dolayı size teşekkür ederiz. Kariyerinizin bundan sonraki bölümünü de Türk toplumunun yakından tanıdığı ve takdir ettiği başarılı bir gazeteci olarak sürdüreceğinize olan inancımız tamdır.

Gazetecilik başarınızın devamının bizleri de mutlu edeceğine olan duygularımızdan emin olmanızı dileriz. Bu duygularla size ve ailenize bundan sonraki hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyoruz.”

ODASINI TOPLADI

Geçtiğimiz ay başında İzmir’de Genel Yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök ile bir yemek yiyen Emin Çölaşan’a, Özkök tarafından işten çıkarıldığı sözlü olarak bildirilmişti. Bir süredir Hürriyet yönetimi ile sıkıntıları olan ve iktidar aleyhinde yazı yazmaması konusunda uyarılan Çölaşan, bu uyarılara aldırmamış ve çizgisini değiştirmemişti.

Çölaşan iş aktinin feshi ile ilgili yazılı bildirimin kendisine ulaşmasının ardından GAZETEPORT’a “ Bir süredir odamı topluyorum. Binlerce bilgi ve belge var. Bunları tasnif ediyorum. Yazılı bildirim de geldi ve artık gazete ile ilişkim sona erdi’’ dedi.

“HAYAT DEVAM EDİYOR’’

Emin Çölaşan, üzüntü bildiren telefon ve faksların devam ettiğini de vurguladı ve bundan sonrası için ne yapacağı konusunda ise “Şu anda hiç bir şey düşünmüş değilim. Hayat devam ediyor’’ dedi. Meslekte 30 yılını dolduran Çölaşan, 22 yıldır Hürriyet gazetesinde çalışıyordu. Milliyet Gazetesinde mesleğe başlayan ve ardından Hürriyet’e geçerek, Pazar sohbetleri yapan Çölaşan, daha sonra günlük köşe yazısı yazmaya başlamış ve birçok skandalı köşesine taşıyarak gündem yaratmıştı.

İŞTE O TEBLİGAT:

Gazeteport

YORUMLAR 35
  • ali koçum 16 yıl önce Şikayet Et
    emin. GÜL e GÜL e sana gülegüle
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    KOVULAN ADAM. Adam deyişim, lafın gelişi.. Bundan sakın kendine övünç çıkarma İftira batağında debelenip dur Yüzündeki tükürükleri rahmet sanıyormuşsun Bizce sakıncası yok, sanmaya devam et Zürriyetten de mi kovdular seni Ömrü kovulmakla geçen yalan makinası Nice bin beter sıfatların vardı Şimdi bir de \'kıçına tekme vurulan adam!\' Gene de az mı olmuş kovulan adam!:)
    Cevapla
  • mustafa gülten 16 yıl önce Şikayet Et
    Yeni hedef. Bundan sonra hedef Melih Gökcek degil. Aydin Dogan. Acaba...
    Cevapla
  • mehmetsenol 16 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme kadıya mülk değilmiş. sayın çölaşan yıllarca sahip olduğunuz köşenizden büyük önder m.kemal atatürkten \'beslenerek\' minik kuşunuzun size getirdiği yalan ve yanlışlarla saldırmadığınız ve karalamadığınız kişi,kurum kalmadı. sayın aydın doğanın ödediği tazminatlar bu söylemimi doğruluyor. sayın çölaşan,inanın işten kovulmanıza hiç üzülmedim. düşene vurmak bize yakışmaz ama yıllarca sahip olduğunuz köşenizle ilgili şunuda söylemeden edemeyeceğim. \'MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİLMİŞ\'..saygılarımla.........
    Cevapla
  • levent doroglu 16 yıl önce Şikayet Et
    çölaşan. ben içimden diyordum zaten iktidar ile ugraşma ayagını kaydırırlar diye bak gördünmü ayagını kaydırdılar şimdi nereye sıgınacak merak ediyorum?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu