Diriliş Ertuğrul 150. final bölümü: Birçok isim dizi kadrosundan çıkıyor!

TRT 1 ekranlarında 5 sezondur yer alan dönem dizisi Diriliş Ertuğrul 150.bölümüyle final yapacak. Her bölümü farklı bir aksiyona sahne alan oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Didem Balçın, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, gibi isimlerin bulunduğu Diriliş Ertuğrul 150.bölümü fragmanı yayınlanmasıyla birlikte izleyicisine veda ettiğini resmen duyurdu.

Diriliş Ertuğrul 150. final bölümü: Birçok isim dizi kadrosundan çıkıyor!
Diriliş Ertuğrul 150. final bölümü: Birçok isim dizi kadrosundan çıkıyor!
GİRİŞ 29.05.2019 13:30 GÜNCELLEME 29.05.2019 13:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Diriliş Ertuğrul final bölümü yine heyecan dolu. TRT 1'de her çarşamba ekranlara gelen dönem dizisi Diriliş Ertuğrul 150.bölümüyle izleyenlere veda ediyor. 70'ten fazla ülkede yayınlanan ve dünyanın en çok takip ettiği diziler arasında yer alan Diriliş Ertuğrul'da sona gelindi. Peki Diriliş Ertuğrul'un bitimiyle birlikte devam dizisi olacak ve başrolünde Burak Özçivit'in yer alacağı Diriliş Osman dizisi ne zaman başlayacak? Yönetmenliğini Metin Günay’ın üstlendiği senaristliğini ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın yaptığı Diriliş Ertuğrul final bölümü yine çok konuşulacak.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 150.BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Bey Berkehan’ın yanına giderken yolda Arıkbuka tarafından tuzağa çekilmişti buna karşı hazırlıklı olan Ertuğrul Bey ve Alplar Arıkbuka ve adamlarını etkisiz hale getirip Artıkbuka’yı öldürecekken o yine kaçmayı  başarmıştı. Umuroğlu obasında ise hileyle oba beylerini kendine safına çeken Sırma, Taşkın Bey’i oba beyi olarak seçtirmiş ve onun evlenme teklifini Kabul etmişti. Beylik seçiminde bir hile olduğunu farkeden İlbilge Gündoğdu Bey’den yardım istemiş ve bu oyunu bozup Taşkın Bey’i etkisiz hale getirmişti.
 
Ertuğrul Bey, Berke Han’a en yakın adamlarından birinin casus olduğunu ve Anadolu’da başlatacakları büyük cengin bilgilerini Moğollara aktardığını söylemek üzere onun yanına gitmişti.Acaba Ertuğrul Bey,Anadolu’da verilecek büyük İstiklal cenginin önündeki en büyük engel olan bu ihaneti deşifre edebilecek mi? Berke Han’ın turumu ne olacak? Umur obasında çevirdiği işler ve kirli ortaklıkları ortaya çıkan Sırma şimdi ne yapacak? Töreye muhalefeti ve Türk onlarına ihanetinden dolayı ağabeyi Beybolat’ı gözden düşüren İlbilge bacısı Sırma’yı da tek kalemde silecek mi yoksa af mı edecek ? Kayı obasında Hayme ananın başlattığı düğün hazırlıkları nihayete erecek mi İlbilge ve Ertuğrul evlenecek mi ?

Diriliş Ertuğrul 150.bölüm

DİRİLİŞ ERTUĞRUL FİNAL BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK? TAHMİNLER...

 "Ey toplanmış orduları bozguna uğratan Allah'ım. Dağılmış İslam alemi bir aydınlık bir umut bir kurtuluş bekler. Bizi bu kurtuluşa vesile eyle, bizi bu yüce davanın sancaktarı eyle o kutlu sancağın altında alemi İslamı bir kılmayı bize nasip eyle. Üstümüzde parıldayan bu güneş yurdumuza doğacak aydınlığın habercisi olsun. Yalnız bugünü değil önümüzdeki nice asırları aydınlatacak yepyeni bir günün başlangıcı olsun." diyen Ertuğrul Bey tüyleri   

Ertuğrul ve Berke Han yaptıkları planla hem haini buldular hemde Arıkbuga'yı yakalamışlardı. Ertuğrul orada Arıkbuga'yı öldürecektir. Kıtay'ın cezasını ise Berke Han verecektir. Ardından Ertuğrul ve Berke Han vedalaşırlar. Ertuğrul Bey obasına doğru yola çıkar.

Ve artık Moğollara karşı büyük cenk başlıyor. Bütün Türk obaları ve Berke Han Moğolları durdurmak alemi İslam için ittifak yapmıştır. Artık Osmanlı Devleti'nin kurulması için tüm şartlar oluşuyor.

Halep'te Tapınaçılarla, Pasinler'de Moğollarla, Bilecik'te Bizanslılarla olan mücadele artık bir devlet olacak. Titus'u, Noyan'ı, Simon'u, Vasilyus'u, Ural'ı, Ares'i, Dragos'u, Albastı'yı dize getiren Ertuğrul Bey Osmanlı Devletinin ateşini yaktı.

Diriliş Ertuğrul

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA BU SEZON KİMLER DİZİDEN AYRILDI?

Süleyman - Halit Özgür Sarı

Gündoğdu Bey'in oğlu Süleyman Diriliş Ertuğrul 139.bölümü Albası tarafından öldürüldü

Uranos - Uğur Karabulut

Zangoç'un kimliğinin belli olmaması için yerine geçen Uranos Diriliş Ertuğrul 143.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Alıncak - Engin Benli

Diriliş Ertuğrul 144.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Dragos - İkrem Aksum

Diriliş Ertuğrul 145.bölümünde Ertuğrul Bey tarafından idam edildi.

Mergen - Ali Buhara Mete

Diriliş Ertuğrul 147 bölümünde Arık Buka tarafından öldürüldü.

Albastı - Ali Ersan Duru

Beybolat Bey olarak diziye katılan Ertuğrul'un baş düşmanı Albastı Diriliş Ertuğrul 147.bölümü Ertuğrul Bey tarafından öldürüldü.

Diriliş Ertuğrul final yapmasıyla birlikte dizide flaş değişiklikle bazı isimlerle kesin olarak yollar ayrılacak

Ertuğrul Bey - Engin Altan Düzyatan
Hayme Ana - Hülya Darcan
İlbilge - Hande Soral
Sırma - Öykü Çelik
Selcan - Didem Balçın
Gündoğdu Bey - Kaan Taşaner

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 150.BÖLÜM FRAGMANI

YORUMLAR 22
  • fırat23 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir bölümünü kaçırmadım. nihayet bize ve ecdadımıza yakışan bir yapıt ile gönüllerimiz avundu.
    Cevapla
  • selin 4 yıl önce Şikayet Et
    çok sevdik özleyeceğiz ecdadımızı seyrettik ne güzeldi
    Cevapla
  • arif abi 4 yıl önce Şikayet Et
    diriliş ertuğrul için 3 sezon uygundu. Ha keza "kuruluş osman" için de 2 sezon yeterli. 5 sezon planlıyorlarmış. bence yanlış. Günümüze gelmemiz 100 yıl sürer. Gençler 10-15 senede günümüze kadar ecdadın tüm tarihini öğrenebilmeli. Uzadıkça birbirini tekrarlayan sahneler ve tarihten kopmalar kaçınılmaz oluyor. Haksız mıyım dindaşlarım?
    Cevapla
  • mücahit akbaş 4 yıl önce Şikayet Et
    diriliş osman da bu kadroyla olsun yalnız gençleşmiş halleriyle çünkü herkes bu kadroyu begendi ve sevdi
    Cevapla
  • Hak sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ancak savaşla değil barış ve kardeşlikle huzur bulur. Güçlü bir Türkiye bölgesine ve dünyayaya barış getirecektir. Ecdadımın yaptığı gibi iyilikler yapıp fitne ve fesat yuvalarına dış ve iç şer odaklarına inanmayıp çok çalışıp, çok üretip, bilgi,teknoloji, kültür,sanat spor alanında sayılı ülkeler arasına katılmak için gençlerimizi motive edip dürüst, çalışkan, ahlaklı faziletli ve inançlı nesiller yetiştirirsek Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ülkemin insanı bir olursa, beraber olursa, birbirine kenetlenirse bilimde, tarımda sanatta fende teknolojide ticarette sporda üretimde bundan sonra çok daha başarılı olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”