10 yıllık dava sonuçlandı 14 köyün yolu kapandı

Giresun Şebinkarahisar'da 14 köye ulaşımın sağlandığı yolun tarlalarından geçtiğini 10 yıl süren mahkeme sonucu ispat eden arazi sahipleri, iş makineleriyle yolu ulaşıma kapattı. Kaymakamlık ile Belediye, köylerdeki vatandaşların mağdur olmaması için tali yol çalışması başlattı.

10 yıllık dava sonuçlandı 14 köyün yolu kapandı
10 yıllık dava sonuçlandı 14 köyün yolu kapandı
GİRİŞ 22.08.2019 21:53 GÜNCELLEME 22.08.2019 21:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde 14 köye ulaşımın sağlandığı Şahinler grup köy yolunun bir kısmının tarlalarından geçtiğini ileri süren arazi sahipleri, 10 yıl süren davayı kazanınca iş makineleriyle yolu ulaşıma kapattı.

Şebinkarahisar'ın Taş Mahallesi Bahçeler semtindeki yolun bir kısmının arazilerinden geçtiğini iddia eden Günal, Erdal, Ednan ve Esman Uzun, yolun iptal edilmesi için Şebinkarahisar Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 

Yargılama sonunda arazi sahiplerinin davayı kazanması üzerine İl Özel İdaresi, Yargıtaya temyiz başvurusunda bulundu. 

Yargıtayın da lehlerine karar verdiği arazi sahipleri, iş makineleriyle yolu ulaşıma kapatarak tarlayla birleştirdi.

Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Belediyesi, yolun kapanması nedeniyle köylerdeki vatandaşların mağdur olmaması için tali yol çalışması başlattı. 

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA

Kaymakam Taner Tengir, yaptığı açıklamada, mahkemenin kararının herkesi bağladığını, tüm tarafların karara uymak durumunda olduğunu belirtti. 

Tali yolun bakım ve onarımını yapacaklarını belirten Tengir, "Arkadaşlarımız var gücüyle çalışıp yolu hazır hale getirmeye gayret gösteriyorlar. Belediyemizle bir haftaya kadar tali yolun alt yapısını hazırlayıp birinci kat asfaltını dökmeyi planlıyoruz. Ardından da yolun devamı olan Şahinler grup yolunu yapacağız." diye konuştu. 

Davayı kazanan arazi sahiplerinden Günal Uzun ise yüz dönümlük tarlanın 6,5 dönümünden yol geçtiğini belirtti.

"KENDİ TAPULU YERİM"

1995'te satın aldığı tarladan 3 yıl sonra yol geçtiğini ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"O zaman bütçemiz yetersiz olduğu için mahkemeye veremedik. Boynumuzu eğdik, sesimizi çıkarmadık. O zamandan beri yolu kullandılar. 2009'da dönemin bazı köy muhtarları yolu daralttığım gerekçesiyle önce Kaymakamlığa sonra da savcılığa şikayet ederek beni mahkemeye verdiler. Davayı kazandıktan sonra Yargıtay kararı bozdu. 4 yıl da Özel İdare ile mahkemem sürdü. Yaklaşık 10 yıl süren davayı kazandıktan sonra tapulu yerimden geçen yolu kapattım. Kendi tapulu yerim için 10 yıldır mahkemelerde uğraştım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Sezer 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu insanlara zulüm neden Gözünüz doymuyor mu toprağa Sen de gideceksin bir gün o Toprağın altına Dünya ahiretin tarlasıdır Dünyada ne ekersen ahirette onu biçersin
    Cevapla
  • Sezer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanların gözü doymuyor 5 metrelik yerden bir avuç toprak versen ne olurdu ki Dünya ahiretin tarlasıdır Dünyada ne ekersen ahirette onu biçersin
    Cevapla
  • Burakk 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin verdiği tapuya dayanak arazisinden hukuksuz bir şekilde yol geçmiş. Eleştirilerinizi anlayamıyorum.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçma arkadaş yol yapılmişşa 2 katı para verin yolu adamdan devlet satın alsın sonra yol iptal olursa geri adama öncelikli satsın yeri
    Cevapla
  • MUSTAFA BUDANUR 4 yıl önce Şikayet Et
    tarla sahıbının ne kabahatı var zamanında yolu yapan muhendısın beledıyenın ıs bılmezlıgı adamın arazısınde ne hakla yol gecıebılırsın ıstrse bır karıs olsun ısı ehlınce yapsalarmıs sımdı ne 10 yıldır mahkeme surer nede ınsanalr magdur kalırdı bırde muhtyarlar adamı sıkayet edıyorlarmıs yolu daralttıgı ıcın ulan adamın malına yol yap sonrada adamı sıkayet et su pişkinliğe bak mallıga bagladı ıyıce ınsanlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'