Koronavirüs hamlesi! Bugünden itibaren başlıyor

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle 'Evde kal' uyarılarının yapıldığı ülkemizde, birçok kültürel organizasyon iptal edildi. Televizyon izleyicilerinin kültür ve sanatla buluşma noktası TRT 2 ise bu boşluğu dolu içerikleriyle doldurma çalışmasına başladı.

Koronavirüs hamlesi! Bugünden itibaren başlıyor
Koronavirüs hamlesi! Bugünden itibaren başlıyor
GİRİŞ 24.03.2020 14:26 GÜNCELLEME 24.03.2020 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında gündelik hayatın her alanında olduğu gibi kültür, sanat hayatında da yeni tedbirler alındı. Konserden tiyatroya, sinemadan operaya bütün temsiller iptal edildi. Müze ve sergiler geçici olarak ziyarete kapatıldı. Televizyon izleyicilerinin kültür ve sanatla buluşma noktası TRT 2 ise mevcut yayın çizgisiyle bu boşluğu dolduruyor.

TRT’nin kamu yayıncısı olarak sahip olduğu teknik kapasite ve geniş bir coğrafyaya yayılan erişim imkânını; kültür, sanat yayıncılığı için kullanan TRT 2’nin ekrana getirdiği kültür, sanat etkinlikleri geniş bir yelpazeden oluşuyor.

Özel içerikler bugün itibariyle ekrana geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Balesi’nin temsilleri, başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası olmak üzere devlet senfoni orkestralarımızın konserlerini ilk günden beri izleyicilerle buluşturan TRT 2, Pazar Konseri geleneğini sürdürüyor.

Troya, Aida ve La Boheme gibi dünyaca ünlü operalar, senfonik konserler, Ustalara Saygı konserleri, müziğe dair belgeseller “Hayat Eve Sığar” çağrısına uyan izleyicilerin güzel vakit geçirmelerini sağlayacak.

TRT 2’nin bu zorlu günleri kolaylaştıran yayınları elbette temsillerle sınırlı değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzeler ve Türkiye’nin sanat gündeminde yer bulan sergileri de çok özel koşullarda olmak kaydıyla TRT 2 izleyicileri için açılacak.

Ziyarete kapalı geleneksel ve çağdaş sanat sergileri estetik bir yayıncılıkla evlere, ekranlara gelecek. Yine aynı şekilde kapalı olan Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi önemli mekânlar, gerekli izinler alınarak, TRT 2 izleyicileri için nitelikli ve doyurucu bir şekilde, bir ziyaretçinin gözünden, uzmanların desteği ile ekrana taşınacak.

TRT güçlü mirası ile iyi günlerde de zor zamanlarda da Türkiye’nin hafızası, Türkiye’nin gözü, kulağı olmaya devam ediyor.

NOT: TRT 2’nin, “Hayat Eve Sığar” kapsamında zenginleştirdiği 24 Mart – 1 Mayıs tarihleri arasındaki yayın planında yer alan konserlerin ve operaların bazılarına bu listede ulaşabilirsiniz.

 

 

YORUMLAR 1
  • bir garib 4 yıl önce Şikayet Et
    sakın seyretmeyin bunları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme