AYD'den Cumhuriyet Gazetesi'nin yalanlarına tepki!

Anadolu Yayıncılar Derneği yalan haber yaparak toplumu kandıran medya kuruluşlarının kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirtti.

AYD'den Cumhuriyet Gazetesi'nin yalanlarına tepki!
AYD'den Cumhuriyet Gazetesi'nin yalanlarına tepki!
GİRİŞ 02.06.2020 12:29 GÜNCELLEME 02.06.2020 12:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yalan haberlerin medyaya duyulan güveni derinden sarstığını söyleyen AYD, bu tür haber yapan medya kuruluşlarını takip edeceklerini belirtti. Yapılan açıklamada " Cumhuriyet Gazetesini kınıyoruz" denildi.

 

 

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Basın Yayın organları doğru ve şeffaf haber yapmalıdır. Kişileri ve kurumları rencide eden operasyon haberciliği yapılmamalıdır. Siyasi olarak karşınızda olan kişi ve kurumlara yönelik olarak yaptığını her yalan haber gelir sizi vurur. Uluslararası medya ahlak ilkeleri vardır. Bu evrensel ilkelere uyan medya kuruluşları tekzip yemek durumunda kalmaz. Son günlerde Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan yalan ve manüple haberler yargı tarafından düzeltilmektedir. Cumhuriyet Gazetesini dürüst, şeffaf ve ilkeli haber yapmaya davet ediyoruz.

 

 

Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir..

Gazeteler eğer yalan haber yaparsa hukuk gereğini yapar. Bu durum anayasal bir haktır. Medyanın yalan söyleme hakkı yoktur. İtibar suikastı yapma hakkı yoktur. O nedenle gerçeğe dayalı haberler yapılmalıdır. Yalan haberi yargı düzeltince bize baskı var, basına baskı var demenin hiçbir haklılık payı yoktur. Tekzip yemek istemiyorsanız doğru haber yapın. Yapılması gereken basittir. Sadece yalan söylemeyin.

Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur. Yalan haber yapan, itibar suikasti yapan, toplumu kandıran medya kuruluşlarının kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu tür haber yapan medya kuruluşlarını takip edip topluma şikayet edeceğiz. Bu tür haber yapan Cumhuriyet Gazetesi ve diğer medya kuruluşlarını kınıyoruz. 

YORUMLAR 2
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazete ne zaman doğruları yazdı ki?
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    kapatilsin .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı