Duygu Özaslan, hastalığı için tedavi sürecine girdi: Bulimia Nervoza rahatsızlığı ortaya çıktı!

Sosyal medya platformu aracılığıyla içerik üreten ve zaman içerisinde çok geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Duygu Özaslan, hangi hastalığa yakalandığını açıkladı. Son dönemlerde gerçekleştirdiği paylaşımlarıyla gündemin konuşulan isimleri arasına yerleşen Duygu Özaslan'ın hastalığı Bulimia Nervoza nedir ve ne gibi belirtilerle kendini gösterir?

Duygu Özaslan, hastalığı için tedavi sürecine girdi: Bulimia Nervoza rahatsızlığı ortaya çıktı!
Duygu Özaslan, hastalığı için tedavi sürecine girdi: Bulimia Nervoza rahatsızlığı ortaya çıktı!
GİRİŞ 09.07.2020 22:22 GÜNCELLEME 09.07.2020 22:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aktif olarak kullandığı dijital mecrada ürettiği içeriklerle hatrı sayılır derecede kitleye hitap eden ve takipçileri tarafından sıklıkla ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'ya benzetilen Duygu Özaslan yakalandığı hastalığı duyurdu. Gerek YouTube'da gerekse Instagram platformunda 2 milyona yakın takipçiye ulaşan Duygu Özaslan, yeme bozukluğu anlamına gelen Bulimia Nervoza hastalığı için tedavi sürecine başladığını duyurdu. 

Yayın organlarında ciddi kilo aldığına yönelik haberler girilmesinin ardından kendisi hakkında yöneltilen eleştiriler karşısında sonunda sessizliğini bozan Duygu Özaslan, kilo artışının geçirdiği hastalık yüzünden olduğunu sözlerine ekledi. 

Mucize Doktor'dan ayrılan Merve Dizdar’ın yeni dizisi duyuruldu! Yerine hangi oyuncu gelecek?

 

Sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan, hastalığıyla ilgili olarak; "Kilo aldım, bunu zaten söylüyorum, ama başka bir şey söyleyeceğim size. Bulimia Nervoza'yım, iyileşme sürecindeyim. İyileşme sürecinde olduğum için daha fazla kilo aldım. Bununla gerçekten gurur duyuyorum. Bu hastalığı bilenler daha iyi anlayacaktır. Mental olarak çok iyi bir yerdeyim fiziksel olarak kime göre neye göre? O yüzden gerçekten umrumda değil.’’ şeklinde ifadelere yer verip konuya açıklık getirdi.

Kanal D'den Bay Yanlış yapımcısına tazminat davası: Mahkeme, Fox TV için son kararını açıkladı!

Kuruluş Osman'da adı geçen Engin Altan yeni yayın döneminde TRT1 Barbaros dizisinde mi olacak?

DUYGU ÖZASLAN'IN YAKALANDIĞI BULIMIA NERVOZA HASTALIĞI NEDİR?

Bu hastalığa yakalanan kişilerin belli bir zaman içerisinde pek çok kişinin tüketebileceğinden daha fazla yiyecek tüketme hali görülmekte ve bu atak esnasında da yeme kontrolü kaybolmaktadır.

Yine bu kişiler kilo almanın önüne geçmek adına, tekrarlayıcı biçimde kendini kusturma eyleminde bulunmakta, dışkılama faaliyetini hızlandıran yahut idrar söktüren ilaçları kullanabilmekte ve son olarak aç kalma veya ağır egzersiz gibi uygun olmayan hareketler göstermektedir.

Bu hastalığın varlığından söz edebilmek için tıkınırcasına yiyecek tüketme (kısa zamanda bir insanın tüketeceği miktardan çok fazla yeme) ve uygunsuz dengeleyici davranışların (kusma, ilaç kullanma vb. eylemler) ortalama 3 aylık bir süre içerisinde en az haftada 1 defa olması lazım gelmektedir.

Tıkınırcasına yeme atakları sırasında önceden planladıkları yüksek kalori oranına sahip genel itibariyle karbonhidrat içerikli besinleri tüketirler. Geçirdikleri atağın hemen arkasından ise;

-Pişmanlık,

-Suçluluk duyguları,

-Kendini eleştirme,

-Uygun olmayan ve zararlı dengeleyici davranışlar meydana gelmektedir.

*Tıkınırcasına yeme atakları olmadığı zamanlarda da kalori alımlarını kısıtlar, düşük kalorili besinlere yönelirler.

YORUMLAR 1
  • Doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Pis bogaz hastalıgı, kusmak neyin nesi anlamadım gitti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı