Oktay Kaynarca: Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikası çok doğru

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca, "Doğu Akdeniz politikası ile ilgili şu anda yapılan her şeyin doğru olduğuna inanıyorum. Kesinlikle arkasında duruyorum söylenenlerin" ifadelerini kullandı.

Oktay Kaynarca: Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikası çok doğru
Oktay Kaynarca: Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikası çok doğru
GİRİŞ 08.09.2020 12:15 GÜNCELLEME 08.09.2020 12:17
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oyunculuğa ara veren oyuncu Oktay Kaynarca, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Kaynarca verdiği röportajda Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

Kaynarca "Katıldığınız bir konferansı izleme fırsatı bulmuştum. Dünya meseleleriyle de yakından ilgilisiniz" sorusu üzerine şunları söyledi;

"Oyuncu olarak dünyayla meseleniz olmak zorunda zaten. Memleketini tanımayan dünyayı tanıyamaz. Hepimiz dünyaya entegre olmak zorundayız. Dünyaya entegre olmazsanız geri kalırsınız, yerel kalırsınız."Yerellikten evrenselliğe geçişi becerebiliyorsanız kalıcı olursunuz. Mümkün olduğunca bunu anlatmaya çalışıyorum.

 

 

​Sadece oyunculuk açısından konuşmuyorsunuz...

 Hayır tabii ki, sadece bizim meslek için değil her meslek için geçerli bu. Önce kendinizi, ailenizi, sonra çevrenizi, memleketinizi, ondan sonra da dünyayı tanımak zorundasınız.

Dünyanın sorunu aynı zamanda bizim memleketin sorunu değil mi zaten?

 İnsanlık sorunudur. Mesela geçenlerde sosyal medyada yazdım, Doğu Akdeniz politikası ile ilgili şu anda yapılan her şeyin doğru olduğuna inanıyorum. Kesinlikle arkasında duruyorum söylenenlerin.

YORUMLAR 23
  • Mehmet Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Mayasında Malatya toprağı olduğu nasıl da belli
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence eksik polıtıkamız mısır ve israille acılen görüsüp kendi tarafımıza çekmelıyız siyaset bu ikiyuzluluk yapmalıyız bizde baska turlu yanlız kalırız israil demek zaten abd demek
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    gezide ağaç katliamına karşı çıkıyoruz diye kandırdılar..onun suçu yok.. vatansever sanatcımız ..alkışlıyoruz ..yediği kaba pisleyenlarden değil.. savaş çıksa kaçmaz .. ingilizin kucağına kaçamları biliyorsunuz .. yediği kaba pisledi kaçdı..
    Cevapla
  • yapma ya 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsan yap vatan dusmanısın. Gezide en onde oldugunu herkes biliyor...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanların politik açıklamalarına ihtiyacımız yok. Doğruya veya yanlışa konuşmasalar daha iyi olur. İşlerini yapsınlar. Zaten hayatımızda yeterince politik söylem var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti