Netflix'e ağır darbe: Ahlaksızlık pahalıya patladı

Pedofiliyi özendiren içeriğiyle Türkiye'de RTÜK'ün talebi doğrultusunda kaldırılan Minnoşlar filmine dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. 'Minnoşlar (Cuties)' filmi nedeniyle film ve dizi platformu Netflix'e aboneliğini iptal edilen kişilerin sayısı, önceki 30 güne kıyasla son 5 günde 5 kat arttı.

Netflix'e ağır darbe: Ahlaksızlık pahalıya patladı
Netflix'e ağır darbe: Ahlaksızlık pahalıya patladı
GİRİŞ 17.09.2020 22:43 GÜNCELLEME 17.09.2020 22:44
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Abonelik analiz sitesi Antenna'nın verilerine göre, Netflix'in Fransız yapımı "Minnoşlar" isimli filmi yayımlama ısrarı, abonelik iptallerinde patlamaya neden oldu. 

İPTAL SAYISI 5 KAT ARTTI

Minnoşlar'ın 9 Eylül'de yayına girmesinin ardından son 5 günde Netflix abonelik iptalleri, 13 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasındaki iptal sayısına oranla 5 kat arttı. Sitede kaç kişinin aboneliğini iptal ettiğine ise yer verilmedi.

Netflix, çocuk istismarı sahneleri içeren "Minnoşlar" filmi nedeniyle tüm dünyadan eleştiri alıyor.

ABD, KANADA, ALMANYA VE İNGİLTERE'DEN TEPKİLER ARTIYOR

ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Netflix'i "çocuk pornografisi yayınlamakla" suçlayan üst düzey bürokratlar, kanaat önderleri ve ünlü isimler bu içeriğin Netflix kataloğundan çıkarılmasını istemişti. 

ABD'de bazı eyaletlerde Netflix'in suç işlediği ve yargılanması gerektiği belirtilmiş, tepkiler üzerine Netflix'in borsadaki hisseleri de değer kaybetmişti.

TWITTER'DA TREND OLDU

Twitter'da "cancelnetflix" (Netflix'ini iptal et) etiketiyle dünya listesinde trend olan ve saatlerce listeden inmeyen kampanya, dünya basınında da yankı bulmuştu.

TÜRKİYE KATALOĞUNDAN KALDIRILMIŞTI

Dünyada tepkiyle karşılanan yapım konusunda Türkiye tedbirini erken almıştı. RTÜK, film yayına çıkmadan önce "çocuk istismarı sahneleri" nedeniyle Minnoşlar'ın Türkiye kataloğundan çıkarılması gerektiğini kararlaştırmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • muro 3 yıl önce Şikayet Et
    tepki veren cok da sordugun zaman ip tv var derler orda sanki benzeri seyler ve 18 filmleri yok mu tabi cocuklarin kullanmasini bende istemez de 18 filmlere tepki verenlere bak aksama bakarlar sordugun zaman yok haberim yok derler
    Cevapla
  • Bir kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık kıyamet kopsa da ölüp gitsek dünya yaşanacak yer olmaktan çıktı. Midesi bulanıyor insanın ama sadece fıtratı bozulmayanların. Millet korona olmaktan korkuyor halbuki imansızlık ahlaksız daha büyük tehlike. İşte bundan daha beter ne olabilir. Ebedi hayatımiz tehlikede göz bebegi cocuklar pis bakışlara maruz pis işlere alet edilmiş. O kadar cok şey varki söylenecek. Ama gine isteğen bilğini okuyor. Bekleyin beklediğiniz gün yakındır...
    Cevapla
  • hasan a. 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bu olaydan dolayı aboneliği iptal ettien var mı? Sadece meraktan..
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Netflix hakkında şu anda kampanya yürütülüyor. Kardeşim parasını veren izliyor bu kanalı herkes değil. oldu olacak kapatın gitsin...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    paralı legal +18 içerikli anlamsız bi platform.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu fitne yuvasını yasaklayın toplumumuzu zehirliyor lütfen çok önemli bir konu. Devlet büyüklerimiz bu konuya gereken önemi verir inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı