FOX TV'nin çiftçilerle ilgili yalan haberi ortalığı karıştırdı! Altun tepki gösterdi: Ayıptır

FOX Haber'in İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaptığı haber gündem yarattı. Çiftçilere tarımsal destek sağlanmadığına yönelik haberde konuşan çiftçiyle röportaj yapan A Haber ise FOX'un yaptığı haberin yalan olduğunu öne sürdü. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da söz konusu haberle ilgili FOX TV'ye tepki gösterip 'Ayıptır, günahtır! Yapmayın' dedi.

GİRİŞ 29.01.2021 19:51 GÜNCELLEME 29.01.2021 20:13
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Fikret Sefa Yeşil adlı bir çiftçi ile röportaj yapan FOX Haber, 2020 yılında çiftçilere hiç destek sağlanmadığını iddia etti.

FOX HABER: 2020 DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMADILAR

"Hala alamadıkları 2020 desteklerini bekliyorlar" başlığıyla verilen haberde konuşan çiftçi Yeşil, "2021 Ocak ayındayız daha 2020'nin desteklerinden hiç faydalanamadık. Ne süt desteği, ne hayvan desteği ne de yem desteği alabildik" dedi.

YETKİLİLER ÇİFTÇİYLE GÖRÜŞTÜ

İzmir Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise o ilçeye giderek Fikret Safa Yeşil'e 2020 yılında yapılan ödemeleri tek tek belgelerle gösterdi. Belgelerde; 2020 yılının Kasım, Ekim ve Temmuz aylarında; buzağı desteklemesi, süt desteklemesi, süt analiz desteği, mazot ve gübre desteği verildiği yazıyordu.

A HABER: O ÇİFTÇİYE 29 BİN TL ÖDENMİŞ

A Haber'de "FOX TV'de 'destek almadım' diyen çiftçiye 29 bin TL ödenmiş" başlığıyla yayınlanan görüntülerde kanalın uzattığı mikrofona iddialarla ilgili yanıt veren Yeşil, bu kez de "Bilmiyorum, onları oğlan alıyor. Kesin olarak bir şey diyemem, parça parça aldık" ifadelerini kullandığı görüldü.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN FOX TV'YE TEPKİ

A Haber'in yapmış olduğu haber sonrası İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da paylaşım geldi. FOX TV'nin haberine tepki gösteren Altun, "Devletimizin 2020 yılında, sadece İzmirli vatandaşlarımıza sağladığı tarım ve hayvancılık desteği tutarı 719 milyon TL. Bu koskoca hakikate sırt çevirip FOX TV'nin yaptığı gibi yalan haber yapmak ne medya etiğine ne de insanlığa sığar. Ayıptır, günahtır. Yapmayın!" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 114
  • Süte zam 3 yıl önce Şikayet Et
    TZOB, Ocak ayında en fazla fiyat artışının yüzde 23,65 ile pastörize sütte olduğunu bildirdi hem süte zam almış hem destekleri almış hem de ağlıyor. Bu nasıl iştir ?
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ciftciye yalan soylemekten dava acilsin. Haberci ne bilsin adam almamis diyor.
    Cevapla
  • Murat Özkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    2020 yılı mazot gübre yem bitkileri desteği ödenmedi Gelsin benimkini isbatlasınlar
    Cevapla
  • Manavgattan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi ata sözümüz vardır atlar tepişir eşekler sopa yer diye çiftçi amcamıza yazik olmuş
    Cevapla
  • Çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkezi yerde ev arsa tarla vesayre ipotek almadan vermiyor destek alacak çiftçiye zaten bunlar bulunmuyor adam haklı beyler
    Cevapla
  • EGELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    kendine ait arazisi olanlar ve icar (kiralayanlar) tarla işleyen dahil hayvanı olan lar Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olan her çiftçi desdek almaktadır.sizin dediğiniz kredidir.çiftçi olsaydın bunu bilirdin olmadığın için işkembden sallıyorsun devlete iftira atıyorsun
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    insan yalanı dünyada yüzüne carpması:(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor